De to store blør fortsatt penger: Dagligvareaktørene på nett vokser – men går fortsatt med solide underskudd

Selg om de stadig selger mer melk og brød, så er det stadig solide tap som må bokføres hos begge de to store innen nettmat.

I norsk målestokk er det reellt sett bare to aktører det dreier seg om innen dagligvarehandel på nett; Kolonial.no og Marked.no.

Men også NorgesGruppen og Meny  begynner å puste dem i nakken, og da kanskje spesielt Marked.no.

Annonse

Vekst koster kroner

Kolonial.no, som er den desidert største på markedet, har skutt av gårde som en rakett de siste årene.

Fra 2015 til 2016 økte omsetningen med 465 prosent - fra 75 til 424 millioner kroner. Men tross høye omsetningstall gikk de likevel 119 millioner kroner i underskudd i 2016. Og ledelsen anslår at de taper penger på fjoråret og i inneværende år.

Karl Munthe-Kaas, daglig leder i Kolonial.no, medgir at det er en tøff bransje, men sier likevel til Finansavisen at det går strålende nå og at veksten fortsatt er jevnt sterk. Han sier til avisen at de landet på ganske nøayktig 800 millioner kroner i omsetning i fjor.

Mye har skjedd den siste tiden. Først kom nyheten om at 100 ansatte må gå, før det nylig ble klart at de satser på eget bakeri midt i plukklinja.

Passerte trolig 100 mill i fjor

Marked.no, med Stein Erik Hagens Komplett som største eier, har slitt tungt hele veien siden oppstarten vinteren 2016 med lave omsetningstall og store underskuddstall.

I 2016 kunne selskapet vise til en omsetning på 43 millioner kroner og et underskudd på 108 millioner kroner.

Styreleder Ole Vinje har tidligere uttalt til Kapital at selskapet ikke vil kunne gå med overskudd i et helt regnskapsår før i 2019.

Ifølge Dagens Næringsliv vil Marked.no passere 100 millioner kroner i omsetning i 2017.

Annonse

Menys nettsatsing på dagligvarer hadde ifølge netthandelssjef Knut Nyløkken omsatt for rundt 120 millioner kroner i begynnelsen av november i fjor.

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!