Dansk milliardær og superinvestor blir storeier i Klarna

Bestseller-eieren, som også er tungt inne i Asos og Zalando, sikrer seg store eierinteresser i Klarna for milliardbeløp.

Klarna-gründer Niklas Adelbarth, og den nest største eksterne eieren General Atlantic, selger deler av sine aksjer til den mediesky mote-milliardæren Anders Holch Povlsen, skriver Breakit.

Ifølge det svenske nyhetsnettstedet kjøper han rundt 10 prosent av selskapet. Sett i lys av den tidligere rapporterte aksjekursen til Klarna ligger kjøpssummen trolig på rundt to milliarder kroner.

Annonse

Eier mye i mange selskap

Den danske motekongen er ikke ukjent med å spytte penger inn i ulike selskap.

Han er tungt inne i nettmoteaktørene Asos og Zalando, og sitter som eier av danske Bestseller, med kjente merkenavn som Only, Vero Moda og Jack & Jones.

Gjennom holdingselskapet Brightfolk sikrer Holch Povlsen seg mange av aksjene til Klarna-gründer Niklas Adelbarth.

LES OGSÅ: Styrelederen i Asos som svidde av millioner på Formel 1-biler

Adelbarth har solgt før

Ifølge Breakit er ikke dette første gang Adelbarth selger seg ned. I fjor solgte han aksjer for for rundt 100 millioner svenske kroner til Avito-gründeren Jonas Nordlander. I januar i år ble det kjent at Filip Tysander, mannen bak klokkesuksessen Daniel Wellington, også hadde kjøpt aksjer av Adelbarth.

- Velkommen til oss

I en pressemelding sier Sebastian Siemiatkowski, administrerende direktør og med-gründer i det svenske betalingsselskapet, følgende om danskens inntog i Klarna:

- Klarna fortsetter reisen mot en enklere shoppingopplevelse. Og få personer er en bedre «match» enn Anders Holch Povlsen. Klarna har samarbeidet med Bestseller i flere år. Det har gitt ham førstehåndsinnsikt i fordelene med våre tjenester, og en unik mulighet for å gi strategisk støtte til selskapets fremtidige utvikling. Jeg er kjempeglad over å kunne ønske en så sterk partner velkommen.

Samtidig er det klart at Klarna ikke har kommet i mål med emisjonen som skal finansiere det allerede annonserte kjøpet av tyske Billpay.

Annonse

(Foto: Bestseller)

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!