Danske MobilePay tar opp kampen med Vipps

Danske Bank lanserer nå MobilePay i Norge. Betalingsløsningen som har tatt det danske markedet med storm, utfordrer dermed DNBs store satsing, Vipps.

I sommer meldte DNB at 500 000 hadde lastet ned deres nye app for vennebetaling, Vipps. Nå melder konkurrenten Danske Bank at deres betalingsløsning MobilePay lanseres i Norge.

Løsningen som er meget populær i Danmark med mer enn 2 millioner brukere, gjør det mulig å overføre penger til venner, familie og andre uansett hvilken bank mottaker har. Forutsetningen er at man er over 15 år,  har smarttelefon og har lastet ned MobilePay-appen, i tillegg må man ha bankkort, bankkonto og et norsk mobilnummer. Mens den norske løsningen enn så lenge har fokus på betaling mellom venner, er det i Danmark også mulig å bruke MobilePay i fysiske butikker og i nettbutikker. Ved nyttår blir det også mulig å betale med MobilePay hos Rema 1000, Narvesen og  7-Eleven og deres cirka 1000 utsalgssteder.

Annonse

Den nye appen for mobilbetaling blir gratis å bruke.

– Dette er en strategisk satsing for oss tror og vi tror det skjer mye på dette området. Det er viktig for oss å ta en ordentlig posisjon. Vi håper også at det vil gi banken et positivt omdømme og tror det kan få flere til å bli interessert i Danske Bank, sier Trond Mellingsæter, sjef for Danske Bank i Norge, til VG.

Kort tid etter at det ble kjent at MobilePay har valgt å gjøre sin tjeneste gratis i Norge, meldte DNB i en pressemelding at Vipps blir «gratis for hverdagsoverføringer» (for overføringer over 5000 kroner, vil gebyret være som før - én prosent av beløpet). Noen timer senere sendte konkurrenten mCash ut følgende melding: «Fra nå kan du sende penger med Vennebetaling fra mCash uten at det koster noe. Norges første og raskeste mobilbetaling blir gratis. Hurra!».

Les mer om MobilePay og last ned Mobile-Pay's app

(Foto: Danske Bank)

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!