Klarna-statistikk: Doblet salget av møbler og interiør på nett

- Kundene bruker de fysiske butikkene som utstilling, og kjøper i nettbutikken.

Nye data fra Klarna viser at det norske salget av møbler og interiør på nett ble doblet i årets første kvartal sammenlignet med tilsvarende periode i fjor. 

Økningen kommer av at flere og flere sjekker ut varene i butikken, for så å bestille på nett når de kommer hjem. 

Annonse

- Vi ser stadig oftere at kundene bruker de fysiske butikkene som utstilling, og kjøper i nettbutikken, gjerne på søndag kveld. Dette er faktisk det mest populære tidspunktet for handling i denne type nettbutikker, sier markedsdirektør i Klarna Norge, Thomas Elvestad, i en pressemelding. 

Sømløs overgang

Møbelkjedene merker godt den økende trenden blant forbrukerne, som krever en mer og mer sømløs omnikanal. 

- Tilgjengelighet, enkelhet og tidsbesparelsen er de tre viktigste drivkreftene. Netthandelen kommer til å fortsette å øke med en sømløs overgang fra fysisk butikk, der varehuset blir et sted hvor kundene kan innhente informasjon, teste kvaliteten og sammenlikne, sier e-commerce manager hos Norges største landsdekkende møbelkjede, Bohus, Stian Bentzen.

- Varehusene kommer til å være viktige

Både Bohus og andre møbelkjeder jobber med systemer og innhold, som skal hjelpe kunden å innrede hjemme på nett. Det dog én ting som ikke kan testes ved hjelp av teknologi når det komme til møbler. 

- Det er vanskelig å kjenne hvor godt du sitter med teknologi, så vi er overbevist at varehusene kommer til å være viktige for oss i mange år fremover, sier e-commerce manager hos Bohus, Stian Bentzen, i en pressemelding. 

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!