Komplett på lag med Trollweb og Mystore: Dørene åpnes for tusenvis av norske nettbutikker på Kompletts markedsplass

Komplett Marketplace er ifølge sjefen for det hele «svært nær en forestående soft launch».

- Det er ikke sikkert du har pakket vekk badetøyet før vi så smått er i gang, sier en noe hemmelighetsfull Anton Hagberg, sjef for Komplett Marketplace, til eHandel.com.

Komplett er sammen med Elkjøp de to store som lenge har jobbet med å få lansert en digital markedsplass på nett.

Annonse

Begge selskapene har tidligere gått ut og vagt angitt tid for lansering, for siden å måtte moderere seg og melde om ytterligere utsettelse. Ergo; de har begge bommet og lovet mer enn hva de kunne levere av markedsplass-åpning.

Men nå tyder alt på at sommeren kommer med bud om noe nytt og spennende fra Sandefjord-konsernet som i fjor omsatte varerer på nett for 7,757 milliarder kroner. 

Svenske CDON er allerede godt i gang med sin markedsplass, og har allerede posisjonert seg som størst i Norden.

I trespann før lansering

Nylig undertegnet Komplett en samarbeidsavtale med Visma-eide Trollweb og Mystore for å sikre en enklest mulig «påkoblingsmåte» til den kommende markedsplassen for selskaper som allerede benytter seg av Visma-selskapenes tjenester.

Tidligere i år kjøpte Visma Mystore og Trollweb for å styrke satsingen på netthandelsløsninger for små og mellomstore bedrifter. 

Rundt 2000 norske nettbutikker bruker i dag de to selskapene som fikk ny eier i vinter.

- Samarbeidet gir våre kunder en veldig spennende og ny salgskanal, sier direktør i Visma Software Unit, Eilert G. Hanoa, til eHandel.com.

Vil være på plass før de store kommer

Hagberg sier at Komplett har jobbet med markedsplass-konseptet i flere år.

Annonse

Han presiserer at dette blir den største og viktigste satsningen for Komplett noensinne, og at det ligger en langsiktig tanke bak det hele.

- Det er viktig for oss å ta en posisjon i det nordiske markedet før de internasjonale storhetene kommer rullende inn, sier han til eHandel.com.

Storheter i denne sammenhengen vil med stor sannsynlighet være Ebay, Amazon og Alibaba.

Hagberg tror markedsplasser på nett er en kommende megatrend.

- Det vil nok likevel ta litt tid før dette blir det store. Men det er viktig å ta stilling til dette, og bestemme seg for om dette er noen man vil eller ikke. Vi vil, og det er det garantert mange andre som vil også, sier Hagberg som er flankert av Hanoa på takterrassen på Visma-hovedkvarteret på Skøyen i Oslo.


Hagberg og Hanoa.

Hagberg og Hanoa. Hagberg og Hanoa. Foto: Bjørn Skomakerstuen

Liberale - men kvalitetsbevisste

Han sier at de har vært i kontakt med mange potensielle markedsplasspartnere, uten at han vil si noe om hvor mange de har knyttet til seg i forbindelse med den kommende soft launchen.

Hagberg og Komplett tar ingen sjanser, og holder kortene relativt tett til brystet.

- Elkjøp har sagt at de kun vil slippe til kompletterende selskaper, ikke konkurrerende. Er det tilfelle for dere også?

- Nei, vi vil være ganske liberale, så sant selskapene borger for kvalitet. Men i første omgang vil det være snakk om selskaper som dreier rundt vår opprinnelige core business, sier Hagberg.

Først Norge - så Sverige

Det betyr i så fall elektronikk og data.

- Dere er representert i hele Norden. Blir markedsplassen bare en norsk greie, eller vil også våre nordiske naboer kunne ta del i dette?

- I første omgang vil det være snakk om Norge, før vi ruller videre. Vi håper å kunne knytte på Sverige så tidlig som mulig i 2018. Siden blir det både Danmark og Finland, sier Hagberg avslutningsvis.

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!