Dropper verdens største sportskjede sin offensiv i Norge?

Etter at de åpnet nettbutikk i Norge, har verdens største sportskjede fått mye oppmerksomhet fra sine norske bransjekolleger.

Decathlon regnes som verdens største egeneide sportskjede. I 2014 snakket sportskjeden om å åpne et titalls butikker i Sverige. Foreløpig har de kun åpnet to butikker i Stockholm. I resten av Norden har de ingen butikker.

De skulle opprinnelig åpne nettbutikk i Norge i 2015, men nettbutikken til Decathlon ble utsatt og ikke lansert før i juni i år. Hva utsettelsen av nettbutikken skyldes og fravær av øvrig satsing i Norden er uvisst, men i et intervju med Sportsfack.se letter Dechatlons Sverige-sjef Amir Golkar innrømmer han at Norden ikke er det eneste som står i hode på franskmennene.

Annonse

- La meg sette det i et perspektiv. I 2014 hadde Decathlon 700 butikker rundt omkring i verden i 23 land. I dag har vi 1085 butikker i 30 land. I løpet av disse to årene har vi altså åpnet 385 butikker i hele verden, så vi i Sverige konkurrerer med veldig mange andre attraktive prosjekter. Men en så kraftig ekspansjonstakt må konsernet velge hvor ressursene skal legges.

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!