Sunde sliter med sine sportskjeder: Eieren soper inn penger, men trøblete netthandelsløsninger ødelegger mye

Olav Nils Sunde omsatte i fjor for over 13 milliarder kroner med nesten én milliard i overskudd, men eierskapet i to av Norges største sportskjeder er fortsatt utfordrende.

O.N Sunde AS omsatte i fjor for 13,4 milliarder kroner fordelt på Color Line, Sunpor Kunststoff, kleskonsernet Voice og sportskonsernet Gresvig. Totalt gikk holdingselskapet 970 millioner kroner i overskudd.

Voice-konsernet har vi omtalt flere ganger i det siste. TIl tross for begrenset satsing på netthandel og tøff konkurranse, klarer selskapet seg meget godt.

Annonse

Gresvig som eier kjedene G-Sport, G-Max og Intersport går derimot ikke fullt så godt. Sportskjedene står for en fjerdedel av Olav Nils Sunde sitt imperium.

Ifølge Finansavisen gikk Gresvig 124 millioner kroner i minus i fjor, mot et overskudd på 74 millioner kroner i 2016.

Krevende værforhold vinteren 2017 og "store driftsproblemer med sine netthandelsløsninger gjennom året" trekkes frem som viktige årsaker til det store underskuddet i en pressemelding. I tillegg er det ingen hemmelighet at de Gresvig-eide kjedene sliter med tøff konkurranse fra XXL og økende netthandel.

- Snuoperasjonen i Gresvig har tatt lenger tid enn ventet. Vi har holdt på i et par år, og vil sikkert holde på et par år til, sier finansdirektør i O.N. Sunde AS.

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!