Ektepar kjøper Lekmer fra Qliro Group

Babyshop.com-ekteparet Marcus og Linn Tagesson forsterker sin markedsposisjon med oppkjøpet av Lekmer.

Tirsdag denne uken ble det klart at Qliro Group selger Lekmer.se til Babyshop.com-gründerne Marcus og Linn Tagesson (bildet) for 90 millioner svenske kroner.

I avtalen mellom Qliro Group og Babyshop Sthlm Holding AB er det klart at både Babyshop og Lekmer blir partnere til Qliro Financial Services og CDON Marketplace.

Annonse

Dette er helt i tråd med den utviklingen Qliro Groups administrerende direktør, Marcus Lindqvist, ønsker.

Røde tall krever endring

Økonomisk har Qliro Group i en lengre periode gått med tap. Fjorårets underskudd var på 86,6 millioner svenske kroner. Dette er likevel en kraftig forbedring fra 2015 da de endte med 123,8 millioner svenske kroner i minus.


Marcus Lindqvist

Marcus Lindqvist
Foto: Qliro Group

Tidligere i år strammet administrerende direktør Marcus Lindqvist til kranen, og valgte å fokusere hardt på tre felt fremfor å gå veldig bredt. Målet er å snu den negative trenden.

I fremtiden skal det satses målrettet på Marketplace (CDON), Fashion (Nelly, NLY Man og Members) og Financial Services (Qliro Financial Services).

Kunne blitt norsk?

De store nettbutikkene Lekmer og Gymgrossisten inngikk ikke i disse tre satsningsfeltene, og det har derfor vært spekulert i at de kan bli solgt.

Med oppkjøpet er spekulasjonene omkring Lekmer blitt en sannhet.

Flere medier, blant annet svenske Dagens Industri, har spekulert i at det egentlig bare har vært to potensielle kjøpere av Lekmer.

Annonse

I tillegg til Babyshop har norskeide Jollyroom med Ole Sauar i spissen vært nevnt som en mulig kjøper.

Dette er ikke det første nedsalget i Qliro Group. I fjor sommer ble hvitevarebutikken Tretti kjøpt opp av danske WhiteAway for 250 millioner svenske kroner.

LES OGSÅ: Qliro Group henter ny toppsjef til Gymgrossisten fra Procter & Gamble

Oppkjøpet styrker markedsposisjonen

Ekteparet Tagesson styrker med dette sin markedsposisjon ytterligere innen salg av barneklær og barneprodukter. I tillegg til Babyshop.com drifter de også AlexandAlexa.com og Oiidesign.se.

Konsernet omsetter for mer enn 120 millioner euro i året. og har mer enn seks millioner besøk per måned.

Konsernet har mer enn én million aktive kunder i 170 land. Alle varer som sendes ut kommer fra det helautomatiserte lageret i lagerbyen Jönköping.

LES OGSÅ: Nord-Europas største lager: Se de unike bildene fra Elkjøp-lageret

- Oppkjøpet viser at vår strategi, som er å vokse aggressivt gjennom oppkjøp og organisk vekst, er riktig vei å gå. Vi kommer til å stryke vår posisjon ytterligere med denne strategien, og vi ser frem til å være en drivkraft i konsolideringen av denne bransjen. Som helhet har konsernet nå enda mer å tilby kundene i form av sterke varemerker, noe som garantert vil spille en viktig rolle i våre nøkkelmarkeder, sier Marcus Tagesson, i en pressemelding.

Verdane Capital har siden 2010 vært inne på eiersiden og fulgt veksten til Babyshop. Også de er meget godt fornøyd med oppkjøpet.

- Oppkjøpet av Lekmer er markedslogisk og øker potensialet for forsatt rask og holdbar vekst, sier Daniel Ahlstrand, investeringsdirektør i Verdane Capital, i den samme pressemeldingen.

Fakta om Babyshop.com:

  • Grunnlagt av ekteparet Tagesson i 2006
  • Blant de ledende globale aktørene i premium-segmentet for barn
  • Over 250 ansatte i Stockholm, Jönköping, Oslo og London

(Foto: Babyshop.com)

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!