Dixons Carphone: Elkjøps britiske eiere legger ned 92 butikker – vil være føre var

Den nye administrerende direktøren i Dixons Carphone skal gjøre kostnadsbesparende aktiviteter i tiden som kommer. Han begynner med å legge ned 92 butikker i Storbritannia.

Den nyansatte administrerende direktøren i Dixons Carphone har annonsert planer om å stenge 92 butikker for å kutte kostnader og forbedre marginer. Dette melder Retail Gazette. Market var først ute med saken i Norden.

Tror profitten vil falle

Målet er å forbedre helsen til selskapet som har lidd de siste årene til endrede forbrukervaner. 

Annonse

Dixons Carphone sa ifølge Retail Gazette at de tror at profitten vil falle med 21 prosent i år. 

- Selv om der er mye å fikse, er alt fiksbart, sier Baldock. 

- Akkurat nå, med vår internasjonale satsing i fin form, fokuserer vi på tidlig handling i Storbritannia, fortsetter han. 

Medarbeidere mister ikke jobben

Selv om dette er store kostnadsbesparende tiltak, har Dixons Carphone insistert på at ingen jobber vil gå tapt. Butikkmedarbeidere vil få sjansen til å flytte til større varehus i nærliggende områder. 

Fokuset nå ligger på å forbedre selskapet innen elektronikk og mobil.

- På elektronikk er vi fokusert på å forbedre bruttomarginen. På mobil stabiliserer vi vår prestasjon gjennom forbedringer i forslags- og nettverksavtaler, sier Baldock. 

- På begge må vi jobbe hardt for å forbedre vår kostnadseffektivitet. Vi vil ikke tolerere vår nåværende prestasjon. Vi vet vi kan gjøre det mye bedre, avslutter han. 

Ikke i minus

 

Annonse

Selv om Dixons Carphone nå legger ned 92 butikker, vil vi presisere at de ikke sliter nevneverdig mer enn andre. 

De økte omsetningen med tre prosent totalt så langt i år.

Sammenlignbare omsetningstall i Storbritannia vokste med to prosent og økte med en prosent i det fjerde kvartal i fjor ifølge Retail Gazette. 

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!