Farveringen automatiserer sitt sentrallager med Swisslog

Den norske grossisten Farveringen velger Swisslog som leverandør av en automatisert lagerløsning på Kløfta like utenfor Oslo. Farveringen, som inngår i Malorama-konsernet, tilbyr et bredt sortiment av farge og tilbehør som selges og distribueres til bygghandel, faghandel samt til forhandlere og malingsbedrifter over hele Norge.

Om Farveringen / Malorama

Farveringen er Norges største grossist og logistikkpartner innen farge og tilbehør. Farveringen inngår i Malorama, Norges ledende handelshus for farge og tilbehør til så vel privat- som bedriftsmarkedet. Gjennom Farveringen og kjedene Fargerike, Mal Proff og den frie faghandelskjeden Kulør er Malorama den ledende aktøren i bransjen. Foruten å håndtere vareflyten har Malorama også ansvaret for konsept- og kategoriutvikling, støttesystemer og administrative løsninger for butikker og bedrifter.

- Vi har 30 prosent av det norske markedet for farge og tilbehør. Ambisjonen er å vokse ytterligere innen eksisterende og nye varekategorier. Med et nytt automatisert lager skaper vi forutsetninger for å vokse og øke kontrollen over vår verdikjede og dermed bli en mer effektiv og mer verdiskapende leverandør, sier Espen Marthinsen, logistikksjef for Farveringen.

Selskapets nåværende lager kommer til å bli bygd ut fra dagens ca. 10 000 kvadratmeter til 14 300 kvadratmeter. Den nye utbyggingen kommer dessuten til å bli vesentlig høyere, noe som innebærer at Farveringen dobler sin lagerkapasitet.

Swisslogs leveranse omfatter et automatisert høylager med cirka 8 000 pallplasser og tre Vectura stablingskraner, et høylager med cirka 27 500 kartonglokasjoner og fire Tornado miniload-kraner, banesystem, plukkstasjoner og SynQ WMS (Warehouse Management System) for å styre anlegget.

- Vi valgte Swisslog siden de foreslo den beste løsningen og ga oss et konkurransedyktig tilbud. Dessuten har Swisslog veldig sterke referanser og kan gi oss en god service og support i Norge, sier Espen Marthinsen.