Feilpriset varer i nettbutikken – slipper å selge til spottpris

Le Creuset solgte stekepanner på nett med 87 prosent rabatt ved en feil. De nektet å levere varene og får nå støtte av Forbrukertvistutvalget.

Feilprising på nett er noe som skjer med jevne mellomrom. I juli var det kjøkkenleverandøren Le Creuset som gjorde en skikkelig blunder i forbindelse med en overføring av priser og produktinformasjon fra det sveitiske morselskapet og til den norske nettbutikken lecreuset.no.

Problemet var at en stekepanne som i Sveits koster 219 sveitsiske franc, ble priset til 219 kroner. En ikke ubetydelig feil, vel vitende om at 1 sveitsisk franc tilsvarer omtrent 8 norske kroner. I forbindelse med eksportfeilen ble også tysk tekst overført til den norske nettsiden og produktbildet forsvant.

Annonse

Feilprisingen delt på Facebook

Tabben ble snappet opp av norske kunder som også delte delte dette videre i Facebook-gruppen «For oss som er hekta på tilbudspriser». Resultatet ble en strøm av kunder som ønsket å kjøpe de superbillige stekepannene.

Da Le Creuset etter hvert oppdaget feilen, kansellerte de alle ordre med henvisning til norsk lov og det faktum at varen var feilpriset og kundene burde forstått det (jfr Avtalelovens paragraf 32). De gav samtidig alle de involverte et tilbud om å få kjøpe ett valgfritt produkt med 40 prosent rabatt. Et stort antall kunder godtok ikke dette og saken endte etter hvert hos Forbrukertvistutvalget.

Nettbutikken fikk støtte fra Forbrukertvistutvalget

Vi går ikke inn på saken i detalj, men kan kort si at det hele endte med at Forbrukertvistutvalget gav Le Creuset støtte til tross for at en bestilling i en nettbutikk normalt er å anse som bindende.

Her er et utdrag av utvalgets begrunnelse:

«Selv om det ikke er uvanlig med gode rabatter i nettbutikker fra tid til annen, finner utvalget at det store prisavviket ga klageren oppfordring til å foreta nærmere undersøkelser av om det kunne foreligge en feil. Også det forhold at produktet, til forskjell fra de øvrige produktene på nettsiden, ikke var avbildet, og at teksten var på tysk, taler i retning av at klageren burde ha innsett at pannen var feilpriset. Til dette kommer også at vedkommende som tipset om varen på Facebook, ga tydelig uttrykk for at han trodde prisen måtte være feil. Dette selv om vedkommende hadde fått levert varen til nevnte pris. Utvalget er etter dette kommet til at klageren burde ha innsett at stekepannene var feilpriset. Innklagde er således berettiget til å gå fra avtalen, jf. avtaleloven § 32.»

Les hele saken om feilprising av varer. Det var Dinside.no som først omtalte saken.

(Foto: @ Freedom II Andres via Flickr /  Lisens CC-BY-2.0)

Annonse

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!