Nytt samarbeid: Ferner Jacobsen skal hevde seg på nett 

Det over 100 år gamle moteselskapet effektiviserer logistikken.

Klesbutikken Ferner Jacobsen, som ble etablert allerede i 1916, satser nå ytterligere på netthandel og inngår et strategisk samarbeid med lagerhotellet Lettbutikk. 

Ferner Jacobsen har tre butikker plassert i Oslo, Fredrikstad og Fornebu, og har hatt stabil vekst de siste årene. Likevel har netthandelens raske vekst gjort det vanskelig å håndtere lagerdriften fra butikken i Oslo. 

Annonse

- Salget i nettbutikken er i kraftig vekst og vi måtte derfor effektivisere lager -og logistikkløsningen vår, fremholder Øyvind Hjelkrem-Haug, daglig leder i Ferner Jacobsen, i en pressemelding. 

LES OGSÅ: Slik skal Suser i Sivet fortsette suksessen i den tøffe klesbransjen

- Var ikke optimalt

Lettbutikk hjelper nettbutikker med alt fra lagerplass og frakt til kundeservice. Selskapet etablerte seg i Oslo tidligere i år og har et samarbeid med Helthjem og Porterbuddy.

Det har vært viktig for Ferner Jacobsen å finne en logistikkpartner med kompetanse innen netthandel lokalisert i Oslo-området. Fra venstre: Øyvind Hjelkrem-Haug og Kim Kåsene.

– Det var verken optimalt eller skalerbart for oss å håndtere lager -og logistikken på egenhånd, og etter nøye evalueringer falt valget på Lettbutikk som samarbeidspartner, sier Hjelkrem-Haug. 

Fokuserer på rask hjemlevering

Optimalisering av vareflyt er også spesielt viktig for selskapet, med tre fysiske butikker og et varelager for nettbutikken som ble lansert i 2012. For å sikre dette har Ferner Jacobsen også gjennomført en overgang fra Magento 1.8 til 2.3.

– Dette er en krevende prosess, men fordelen er at Ferner Jacobsen nå kan håndtere flere lager på samme tid. Det gir økt kontroll og mulighet for «klikk og hent» og rask og effektiv levering på døren fra alle lokasjoner, sier daglig leder i Lettbutikk, Kim Kåsene.

Annonse

Lettbutikk-sjefen er stolt over å samarbeide med en historisk retail-aktør som Ferner Jacobsen.

– Bransjen endrer seg raskt og man må være villig til å utfordre etablerte modeller og tenke nytt hvis man skal henge med i fremtiden, avslutter Kåsene.

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!