Flagger ut for å fortsette veksten

KomplettFritid flytter ved nyttår lageret sitt til Sverige for å gjøre det enklere å satse internasjonalt og komme nærmere det europeiske markedet. 

Fra årsskiftet er Komplettfritid formelt og juridisk solgt til KF Sweden AB.

– Vi har sett inn i glasskulen og ser at vi er nødt til å være etablert på innsiden av det europeiske markedet, sier Chris Løvold som er daglig leder i det svenske selskapet til Avisa Nordland.

Annonse

KomplettFritid flytter fra Bodø til Arjeplog i Norrbotten i Sverige. Arjeplog er på ingen måte tilfeldig valgt. Det er mulig å kjøre dit på en halv arbeidsdag.

Nettbutikken KomplettFritid har i flere år slitt med negative regnskapstall. I år passerer de for første gang 50 millioner kroner i omsetning og regnskapet forventes å gå i balanse.

De har startet nettbutikk i Sverige og det internasjonale potensialet er så stort at man nå gradvis flytter lagerdriften til et EU-land. Reduserte kostnader til fortolling og frakt, billigere lager i Sverige, samt enklere tilgang på varer trekkes frem som viktige forklaringer.

Den økte tollfrigrensen fikk i høst flere norske nettbutikker til å true med å flagge ut. Chris Løvold bedyrer at det ikke har vært utslagsgivende for KomplettFritid. Beslutningen ble tatt lenge før dette.

– Gjennomsnittsorden vår er på 1 600 kroner og dermed langt høyere enn nivåene på 500 og 300 kroner som debatten dreide seg om.

Selskapet forbindes nok av en del med Norges største nettbutikk, Komplett.no. Det er imidlertid ingen sammenheng her, utover navnevalget. KomplettFritid AS eies av Joh. Løvold AS som ble etablert i 1938 og siden den gang har drevet diverse virksomheter i Bodø-området. Også KomplettFritid har sine røtter tilbake til 1938 da den fysiske butikken deres hadde sjarkfiskere som en viktig målgruppe. De har fortsatt fysisk butikk i Bodø, men nettbutikkene blir en stadig viktigere del av driften. Nå er også sjarkfiskerne erstattet med friluftsinteresserte nordmenn og svensker. I tillegg til fiskeutstyr, selger selskapet klær, sko og annet utstyr for jakt, fiske, båtliv og annen form for friluftsliv.

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!