Footway inntar børsen

Nordens ledende sko-butikker på nett, Footway og Brandos, går på børsen og fyller samtidig kassen med frisk kapital.

Footway Group melder at de er klare for å innta First North-børsen i Sverige etter sommeren. Det skriver nettstedet Breakit.se.

Selskapet eiere ikke bare Footway, men kjøpte for 1,5 år siden også Brandos som den gang var på randen av konkurs. I 2013 kjøpte Footway også nettbutikken Heppo fra CDON Group (nå Qliro Group) og nå i vinter kjøpte de den lille nettbutikken Runforest. De to sistnevnte nettbutikkene er nå innlemmet i Footway, mens nettbutikken Brandos fortsatt eksisterer.

Annonse

Oppryddingen i Brandos var ifølge eierne en viktig bidragsyter til at selskapet i 2014 gikk 39 millioner svenske kroner i minus i 2014 med en omsetning på 222 millioner kroner. Ved overtakelsen av Brandos var det totalt cirka 100 mennesker ansatt i selskapet. Nå er det 35 igjen, noe som er en viktig grunn til at Footway i fjor høst gikk i pluss, noe eierne sier til Breakit.se at de tror de kommer til å gjøre i år også.

Daniel Mühlbach som er administrerende direketør og gründer i selskapet ser frem til å få selskapet på børs.

- Reaksjonene er veldig positive. Det finnes jo relativt få rene ehandelsselskper på børsen, samtidig som ehandelen vokser raskt. Derfor er det et godt tidspunkt for oss å børsnotere selskapet.

Mühlbach eier for øvrig fortsatt 13 prosent av selskapet. Øvrige eiere er investeringsselskapene eEquity (22 prosent), Industrifonden (17 prosent) og Northzone (14 prosent), samt eiendomsinvestoren Rutger Arnhult (14 prosent).

Selskapet gir samtidig ut preferanseaksjer til en verdi av 80 millioner svenske kroner. I tillegg gjorde Footway nylig en nyemisjon på 80 millioner svenske kroner, noe som gir dem totalt 130 millioner i frisk kapital. Daniel Mühlbach sier pengene i hovedsak skal brukes til innkjøp av varer og dermed redusere antall utsolgt-situasjoner som har vært en utfordring den siste tiden.

Nyheten kommer kun få dager etter at det ble offentlig at NetOnNet og Siba også skal på børs.

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!