Har sendt ut nye tilsynsbrev: Forbrukertilsynet slår ned på KappAhl – må endre markedsføringen

KappAhl har i følge Forbrukertilsynet brutt markedsføringsloven med villedende påstander om bærekraft blant annet i sin reklamekampanje for "bærekraftig badetøy".

Tidligere i år har Forbrukertilsynet slått ned på større aktører som bruker villedende markedsføring og som lurer kundene til å tro at de kjøper bærekraftige og miljøvennlige produkter. Dette er ulovlig markedsføring og kan i verste fall føre til store bøter.

Nå har Forbrukertilsynet konkludert med at KappAhl har brutt markedsføringsloven når de i sine reklamekampanjer bruker påstander om bærekraft og miljøfordeler. Dette skriver NRK.

Annonse

– Forbrukerne er jo stadig mer opptatt av bærekraft, miljø og klima når de handler. Jeg synes jeg ser et rått misbruk av forbrukernes ønsker om å handle mer bærekraftig. Det synes jeg de næringsdrivende skal holde seg for gode for, sier direktør i Forbrukertilsynet, Elisabeth Lier Haugseth, til NRK. 

Les også: Resultatet falt med over 100 millioner kroner for KappAhl

Populært å kalle seg miljøvennlig - men pass på 

Forbrukertilsynet forteller til NRK at det har blitt en trend å markedsføre seg som miljøvennlig i Norge, noe man ikke kan kalle seg uten at man egentlig er bærekraftig eller miljøvennlig. Nå er første runde med tilsynsbrev sendt ut til norske næringer med krav om å endre markedsføringen.

– Vi kommer til å følge veldig godt med på dette framover, og næringsdrivende som markedsfører produktene sine på denne måten skal ikke være trygge, sier Haugseth til NRK.

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!