Tester nye AI-løsninger: Fotobaserte produktsøk skal gjøre netthandel enklere

Søkefunksjon skal "matche" forbrukerens favorittbilder på Instagram, med produkter i den enkelte nettbutikk.

Forbrukere finner i økende grad inspirasjon til produkter som klesantrekk i sosiale medier, samt på TV eller i magasiner. 

Nå skal en netthandelsløsning fra Adobe kunne gjøre det mulig for forbrukerne å laste opp bilder av produkter de ønsker seg i de enkelte nettbutikker, og dermed motta automatiske produktforslag som ligner.

Annonse

- Sosiale medier er for mange en sentral inspirasjonskilde til produkter. Derfor tester vi en søkefunksjon som kan matche favorittbilder fra eksempelvis Instagram hos de enkelte forhandlerne. På denne måten bygger vi en naturlig bro fra folks normale adferd og tilbyr en personalisert kjøpsopplevelse, sier Imran Afzal, marketingsjef for Adobe i Norden, i en pressemelding.  

Også "Smart Tags" er en smart søkefunksjon, basert på AI-teknologi, som gjør at forhandlere kan tagge produkter i videoklipp slik at kunden raskt kan finne det konkrete produktet. 

- Smart Tags er et verktøy forhandlere kan bruke til å tagge ulike elementer i en video slik at kunden slipper å lete i hundrevis av videoklipp. Kunden kan eksempelvis søke på "rød jakke" og få alle klipp med den taggen opp. Formålet er å gjøre kundens opplevelse så personlig, enkel og rask som mulig, sier Afzal.

 

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!