Fra millionunderskudd til utenlandssatsing

Nettbutikken Komplettfritid.no satser i Sverige etter to svært krevende år med store tap.

Sportsbutikken Komplettfritid.no oppnådde i 2012 et resultat før skatt på minus 5,9 millioner kroner, mens nettbutikken i 2013 gikk 900 000 kroner i minus. Nettbutikken har et moderat mål om 50 millioner kroner i omsetning i år og et resultat rundt kroner null.

– Historien om oss i 2013 er at vi gjennomførte store strategiske endringer. Det har gitt oss en helt nødvendig resultatforbedring på fem millioner kroner med samme volum som i 2012, sier daglig leder Kjell-Erik Løvold Komplettfritid til Avisa Nordland.

Annonse

En av forklaringene på de negative tallene, var at man satset på mye merkevarebyggende reklame. I stedet for merkevarebygging i riksdekkende medier brukes pengene nå på søkemotorer, prissammenlikningstjenester og sosiale medier. Man fortsetter imidlertid med å bruke profilen Lars Monsen for å skape tillit blant potensielle kunder.

For å vokse videre satser den Bodø-baserte nettbutikken nå heller på å innta Sverige. Inntoget skal skje i august.

Ved å utnytte dagens ordresystemer slipper man store investeringer. Troen på det svenske markedet er stor.

– Sverige blir også vår største satsing siden vi gikk i gang med Komplettfritid, avslutter Løvold.

Andre nettbutikker på det norske markedet innen dette området, er blant annet Fjellsport.no, Draut.no, Exist.no, Bratt.no, Oslosportslager.no, XXL.no og Gmax.no. Totalt finnes det mer enn 300 nettbutikker i Norge som selger sportsutstyr, viser Netthandel.no sin store bransjeoversikt.

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!