Gant reddet veksten med netthandel: Gant åpner to fysiske butikker – til tross for at det var nettbutikken som ga vekst

Transeth Holding omsatte i fjor for 261 millioner norske kroner, som ga en resultatmargin på rundt 14 prosent i konsernet.

 

Familien Transeth har hatt agenturet på Gant-merket siden 1982, noe som har gått særs bra. 

Men ifølge Finansavisen kom veksten i fjor utelukkende fra nettbutikken.

Annonse

- Veksten kom nesten utelukkende fra nettbutikken. I 2016 solgte vi for 15 millioner på nett og i fjor for 23,9 millioner, sier Transeth. 

- Det var et ganske bra år. Vi nådde ikke helt budsjettet på omsetning, men vi leverte bedre på resultatsiden. Vi forventer videre vekst med noen prosenter hvert år, sier daglig leder og eier Lasse Transeth i Transeth Holding til Finansavisen. 

Ny flaggskipbutikk i Oslo

I år er nettbutikken budsjettert til å omsette for 30 millioner, noe de ifølge Transeth ligger godt an til. 

Gant åpnet i slutten av april en ny flaggskipbutikk i Stortingsgaten, en butikk som Gant-systemet mener er den fineste butikken de har. I dag har Transeth Holding syv Gant-butikker og to outletbutikker (i Stavanger og på Vestby), mens det i høst åpnes to nye butikker på kjøpesenterne Moa i Ålesund og Lagunen i Bergen.

Tror utviklingen kan renske markedet

Datterselskapet Gant Retail omsatte for 78 millioner i fjor, en økning fra 72 millioner i 2016. Klesbransjen i Norge hadde i fjor en gjennomsnittlig omsetningsnedgang på 1,2 prosent. Dressmann og Cubus, som Varner-gruppen står bak, er blant kjedene som sliter mest, en sak vi omtalte i går.

Ifølge Finansavisen har ikke Transeth frykt for nettaktører, men mener at dagens utvikling kanskje kan bidra til at det renses i markedet og at det blir bedre tider for dem som står igjen.

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!