Gravlegger digital lommebok

Telenor, DNB og Sparebank1 satset sammen på digital betaling. Her er hvorfor det er slutt.

Siden november 2014 har DNB, Telenor og Sparebank 1 samarbeidet om betalingsløsningen Valyou. Storsatsingen på den digitale lommeboken fikk mye oppmerksomhet ved lansering, men i et marked med tøff konkurranse og stadig flere aktører mener de tre selskapene at Valyou nå ikke lengre har livets rett.

- Etter en helhetlig vurdering har Valyous eiere valgt å legge ned driften i selskapet. Bakgrunnen for beslutningen er at man ikke har fått den ønskede veksten i kundeopptak, og at utrullingstakten av nye terminaler i butikkene har vært for lav. Det har heller ikke lykkes å engasjere det nødvendige antallet banker og mobiloperatører i løsningen, skriver Valyou på sine nettsider.

Annonse

Artikkelen fortsetter under bildet.


Utrullingstakten av nye terminaler i butikkene har vært for lav, og er noe av årsaken til at Valyou nå legges ned.

Utrullingstakten av nye terminaler i butikkene har vært for lav, og er noe av årsaken til at Valyou nå legges ned.
Foto: Valyou.

I begrunnelsen påpekes det at man har tro på digitale lommebøker, men at Valyou ikke nødvendigvis er det rette konseptet.

- Vi i Valyou er overbevist om at denne type mobilbetalingsløsninger er fremtiden, og at Valyou er bygget på en av de mest brukervennlige og fremtidsrettede teknologiene. At andre sentrale aktører i mobilbransjen som Apple og Samsung har valgt samme tekniske plattform viser at vi har jobbet i riktig retning. Likevel må vi akseptere at vi er for tidlig ute i forhold til markedet, og avvikling av virksomheten blir konsekvensen. Det til tross for at brukerne har vært fornøyde med løsningen.

Valyou avvikles med virkning fra 30. november 2015.

(Hovedfoto: DNB. Tidligere Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas, tidligere administrerende direktør Kirsten Idebøen i Sparebank 1-gruppen og konsernsjef Rune Bjerke i DNB da de testet Valyou i fjor.)

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!