En epoke er over: Gresvig legger ned G-sport og G-max

Døpes om til Intersport.

Etter å ha blitt forbigått av konkurrenten XXL og hatt en generelt utfordrende tid med økt konkurranse i bransjen grunnet netthandel, har Gresvig slitt med store tap. Nå legger sportskonsernet ned kjedene G-sport og G-max, for å satse mer på Intersport. 

Det opplyser DN, som kan meddele at 84 av Gresvigs 201 butikker nå bytter navn til Intersport. Selskapet har også 16 Sportshuset Outlet butikker. 

Annonse

Les også: Leverte underskudd på 30 millioner - nå tar X-Life grep

- Situasjonen er svært krevende

Gresvig Retail Group leverte i fjor et underskudd på over 600 millioner kroner inkludert omorganiseringskostnader på 248 millioner. Nå håper selskapet på å gjenvinne lønnsomheten.

– De som leser tallene ser at situasjonen er svært krevende. Det må vi være ærlig på. Vi må snu utviklingen. Denne kraftsamlingen er nødvendig for at vi skal komme oss gjennom dette, sier Lars Kristian Lindberg, som har vært i sjefsrollen hos Gresvig i åtte måneder, til DN. 

Les også: Bjørn Rune Gjelsten kjøper spesialistbutikk

Skal bidra til teknologiutvikling

Gresvig er en av 13 eiere i Intersport, og selskapet ser nå for seg at at et styrket samarbeid med den verdensledende sportskjeden, kan bidra til nye avtaler med store leverandører i bransjen. Intersport har 5500 butikker fordelt i 39 land. 

Selskapet har dessuten slitt med trøblete netthandelsløsninger, og i fjor var nettbutikken helt nede. Tanken med snuoperasjonen er også at Intersport kan bidra med ytterligere teknologiutvikling. 

- Vi må forholde oss til endringene i bransjen og være forberedt. Selv om dette overrasker mange, så gir dette seg selv, sier Lindberg.

Les også: Silje Landevåg deler sine 3 beste netthandelstips

Annonse

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!