Hagen-familien blir største eier i Arcus

Det familieeide investeringsselskapet Canica kjøper svenske Ratos ABs aksjer i vin- og brennevinsselskapet Arcus.

Arcus’ røtter strekker seg tilbake til 1800-tallet og var en del av Vinmonopolet frem til 1996. Siden 2004 har Arcus vært privateid. I desember i fjor ble selskapet børsnotert.

Siden børsnoteringen har Canica kjøpt seg opp til en eierpost på 11 prosent i Arcus. Med kjøpet av Ratos aksjepost eier Canica 33.3 prosent av Arcus. Canica blir eier av 33,30 prosent av Arcus og holder seg dermed rett under grensen for tilbudsplikten (grensen for det går ved en tredjedels eierandel).

Annonse

Også Sundt AS kjøper aksjer av Ratos. Canica kjøper 15,2 millioner av aksjene, mens Sundt AS kjøper 877 000 aksjer. Ratos sitt salg av eierandelen på 23,6 prosent skjer til en pris på 47,40 kroner per aksje. Totalt selger Ratos dermed aksjer for 762 millioner kroner.

Storsatser i sitt andre merkevarehus

Canica er fra før av største eier i merkevarekonsernet Orkla. Nå sikrer de seg en solid posisjon innen nok et merkevarehus.


Nils Selte

Nils Selte
Foto: Canica

- Arcus passer svært godt inn i Canicas portefølje. Vi har allerede en solid posisjon innenfor de sterkeste norske og nordiske merkevarene innen dagligvarehandel gjennom vår eierpost i Orkla. Nå øker vi vår investering i Nordens ledende vin- og brennevinsselskap, sier Canicas administrerende direktør Nils K. Selte.

- Canica er en langsiktig investor, og vi ser frem til å være med på å utvikle Arcus’ sterke posisjon innen akevitt, vin og brennevin videre i årene som kommer, sier Nils K. Selte.

Canica ble etablert i 1985 av Stein Erik Hagen. Foruten eierskapet i Orkla og Arcus, eier selskapet også detaljhandelsselskaper som Jernia, Komplett Group, Kremmerhuset, F&H Scandinavia og Princess. Det familieeide investeringsselskapet har også eierinteresser i hoteller, spa og eiendom.

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!