Her har de funnet løsningen!

Stadig kan man lese i media om hvordan lokale butikker på mindre steder sliter med konkurransen fra netthandelen. I Vinstra i Gudbrandsdalen har de funnet løsningen.

Åtte måneder etter at Per Kolås fra Vinstra åpnet åpnet opp for netthandel på Hus-Hjem.no, utgjør netthandelen fem-ti prosent om omsetningen. De gleder seg stort over at de fleste kundene kommer fra Oslo og andre større byer i Norge.

– Det var overraskende, det må jeg innrømme. Med netthandel når du de som bor i grisgrendte strøk, tenkte jeg. Så feil kan man ta, sier daglig leder Per Kolås til lokalavisen Gudbrandsdølingen om nettsatsingen.

Annonse

Han oppfordrer nå andre i lokalsamfunnet om også å starte nettbutikk. Å kun lage nettside kun for å informere har Kolås derimot liten tro på.

- Velger du å utarbeide egen hjemmeside og få hjelp til det, koster det titusenvis av kroner.

Kolås har så langt tilgjengliggjort bare 40 prosent av vareutvalget i butikken på nett og ikke markedsført nettsatsingen. Fremtiden for nettbutikken ser lys ut.

- Målet på kort sikt er at netthandelen skal utgjøre 20 prosent av omsetningen. Med markedsføring og større utvalg, er det neppe noe problem, sier han til lokalavisen.

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!