I fjor omsatte Bilpleiekongen for 17,6 millioner ved å polere biler på YouTube

Å vise oss hvordan man tar vare på bilen sin er blitt levebrødet til den tidligere bensinstasjonseieren Bjørn-Aage Bredal (49).

Bjørn-Aage Bredal elsker alt som har med salg å gjøre. Han definerer seg som en ektefødt selger. Etter flere års fartstid innen dagligvare, klær og interiør endte han opp som eier av to bensinstasjoner - før han helt til slutt ble digital kremmer med egen nettbutikk.

Lyspærer og wienerpølser

Bjørn-Aage ble ikke altfor lenge i petroleums-paradiset, hvor han pukket på at hver eneste person han hadde ansatt måtte lære å bruke og kjenne til hvert eneste produkt som ble solgt på bensinstasjonene. Så hos ham var det like naturlig for de ansatte å skifte en lyspære på en bil som å smøre rekesalat på en wiener i lompe.

Annonse

Her begynte han også å utforske muligheten for små, informative videosnutter for å vise hvordan man brukte ulike bilpleieprodukter.

Han befinner seg på ingen som helst måte i det såkalte A4-segmentet. Han er villig til å prøve det meste for å få solgt det han ønsker å selge.

På Statoil-stasjonen i Larvik gjennomførte han mange kreative påfunn for å lokke til seg de lokale kundene. Med et nytt smågodtstativ på plass inviterte han like godt ordføreren til å foreta den offisielle åpningen med snorklipping, innleide glamourmodeller og rød løper.

Fra bensin til bilpleie

Men så en dag var det slutt. Han fikk ikke forlenget kontrakten med det som den gang het Statoil. Og eventyret med Bilpleiekongen.no tok til.

- 1. juli 2013 satte jeg i gang. Jeg bygde nettsiden selv. Læringskurven var relativt bratt. Men etter kort tid skjønte jeg at det ble for stort for meg og måtte leie inn ekstern hjelp, sier han til Netthandel.no.

I fjor omsatte nettbutikken hans for 17,6 millioner kroner.

- Vi holder farta. Vi ligger an til å doble omsetningen i år.

- Vi, sier du? Du er altså ikke alene om dette?

Annonse

- Frem til for en måned siden var det bare meg. Nå er vi vel fire som er involvert, sier nettkongen av bilpleieprodukter.

Plukklager og web-kompetanse leier han eksternt.

YouTube som salgskanal

Han har en egen YouTube-kanal med drøyt 3500 følgere. Her ligger det mer enn 200 videosnutter som viser hvordan du best tar vare på bilen din. Alle med Bjørn-Aage Bredal i hovedrollen. For enkelhets skyld har han samlet alt videomaterialet på siden bilpleie.tv.

Her får du blant annet nyttige tips om hvordan du vasker og forsegler aluminiumsfelger til maskinpolering av mørke biler.

Så langt er videoene sett i underkant av 1,8 millioner ganger.

- Videoene er alfa og omega. Kall det gjerne Content Marketing. I begynnelsen trivdes jeg ikke spesielt godt foran kameraet. Men man blir vant til det også. Det er bare noen av de aller første videoene som ikke er tilgjengelig på nett, humrer han lurt.

Et kommende idé-prosjekt er å få alle produktene han viser og bruker i en video til å ligge ved siden av filmen med aktive kjøpsknapper. Man ser hva som brukes, trykker  - og vips havner produktet i handlekurven før betaling og utsjekk gjenstår.

Her kan du se en av de mange videoene til Bilpleiekongen:

https://www.youtube.com/watch?v=KnAql7Zfcs4

Pleier båter og ser til «söta bror»

Samtidig med at han lanserte Bilpleiekongen.no, vokste ideen om Båtpleiekongen.no frem.

- Jeg etablerte båtkonseptet for to år siden, den sommeren det eskalerte på bilsiden. Jeg fikk ikke tid til å ta meg ordentlig av det båtrelaterte, så i år har det bare vært liggende som en fane under Bilpleiekongen. Men fra neste sesong blir det en egen kanal for båtpleie også, sier Bredal.

I en e-post fra ham står det Bilvårdskungen.se under signaturen hans.

- Så du er også på plass i Sverige for å tilby dine tjenester?

- Nei, ikke riktig ennå. Men vi jobber med saken, og regner med åpning av den svenske nettbutikken i september i år, sier Bredal.

Men en egen svensk Facebook-side er på plass.

Og med det muligheten for å se informative og forbrukerelaterte bilpleie-videoer - med den norske bilpleiekongen Bjørn-Aage Bredal i begivenhetenes sentrum.

(Foto: Bilpleiekongen.no)

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!