– Ikke mulig å fjerne fortollingsgebyr

Statssekretær Jørgen Næsje i Finansdepartementet innrømmer at den beste løsningen hadde vært å  fjernet fortollingsgebyret ved kjøp i utlandet, men at dette ikke er gjennomførbart.

Regjeringen ønsker å heve tollfrigrensen til 500 kroner, noe som har satt sinnene i kok hos store deler av norsk næringsliv da de mener dette favoriserer utenlandske nettbutikker.

Nå innrømmer Jørgen Næsje i Finansdepartementet at ordningen er urettferdig og at det beste ville være å fjerne fortollingsgebyret som gjør dagens utenlandshandel urimelig dyr.

Annonse

- Det er en del ting som man vil, men som man ikke kan gjøre. Vi kan ikke diktere Posten til å fjerne sitt gebyr, sier Næsje til Nettavisen.

- Men dere eier jo Posten, og staten kjøper jo allerede tjenester av dem. Kan man ikke bruke pengene dette koster på å i stedet subsidiere kostnaden?

- Nei, Posten er et eget selskap som tar seg betalt for sine tjenester. Men la oss si at vi gjorde dette med Posten, de er jo ikke alene i markedet. Hva skal vi gjøre med de andre aktørene? Dette er et eksempel på at enkle løsninger ikke nødvendigvis er så enkle likevel, sier Næsje.

Også Forbrukerrådet som jubler over økning av tollfrigrensen, innrømmet for kort tid siden overfor NRK at det aller beste hadde vært å fjerne fortollingsgebyret.

(Foto: Foto: Rune Kongsro)

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!