Rørbransjens største grossist feirer 100 år: Ikke mye rør i dette selskapet som hadde rekordomsetning i fjor

100-åringen er ingen digital dinosaur. Men gjør god butikk på samspillet mellom fysiske butikk og nett.

Brødrene Dahl befester posisjonen som bransjens klart største grossist, skriver fagbladet Rørfag

Med en rekordomsetning på 6,376 milliarder kroner og et driftsresultat på 448,2 millioner kroner (opp 4,9 prosent fra 2015), ser det rett så lyst ut for bedriften som runder 100 år i år.

Annonse

- Overordnet er vi godt fornøyd med fjoråret. Vi har bra vekst i alle våre tre kjerneområder: VVS, VMT og Industri, sier Herman Larssen, selskapets marketing- og kommunikasjonsdirektør.

Vinner frem med kanalsamspill

Han omtaler Brødrene Dahl som et tankskip som glir videre med stø kurs. Men det er da i så fall snakk om et modernisert og digitalisert tankskip.

For nettbutikken er nemlig et av elementene som trekkes frem som en av flere årsaker til fjorårets omsetningsrekord.

- Vi mener et godt utbygget nett av proffbutikker i tett kombinasjon med e-handel er det beste og mest effektive tilbudet vi kan gi våre rørleggerkunder. Da får de både mulighet til en rask handel på nett og tilgang til betydelig kompetanse og hjelp. Nå ser vi også effekten av at vi innførte nytt ERP/IT-system fra 1. januar i fjor, forteller Larssen til fagbladet.

Larssen trekker også frem selskapets ferskere satsinger på forretningsområdene brannsikkerhet og havbruk, der særlig sistnevnte er et marked i sterk vekst i oppdrettsnasjonen Norge.

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!