Økte med nesten 500 millioner: Jollyroom rundet 1,3 milliarder i fjor: – Et fantastisk vekstår

Vil bli nummer én i Europa innen netthandel av barne- og babyprodukter.

I dag rapporterer Jollyroom Group, Nordens største når det gjelder salg av barne- og babyprodukter på nettet, sine tall for 2018. Omsetningen endte på 1,4 milliarder svenske kroner, tilsvarende 1,3 milliarder norske kroner.

- Vi omsatte for 1011 millioner i 2017 og 1464 millioner i 2018. Den totale veksten for 2018, ender opp på 453 millioner kroner. 2018 ble et fantastisk vekstår for selskapet. Det er store tall i en liten bransje. Vi vil takke alle ansatte, kunder og partnere for et fantastisk år, sier Jollyrooms administrerende direktør, Ole Sauar, i en pressemelding.

Annonse

Resultatet skal på sin side ha landet på rundt 19 millioner svenske kroner, som er en nedgang fra 24,7 millioner kroner året før, fremkommer det i årsrapporten. For den norske driften alene skal det dog ha endt med et underskudd på 4,9 millioner kroner.

Les også: Barnas Hus bikket 500 millioner - øker på nett og i butikk

Sikter mot 2 milliarder

Jollyroom har dessuten investert rundt én milliard kroner sammen med eiendomsselskapene Castellum og Prologis, i det som skal bli Nordens største lager for netthandel i Sörred, Gøteborg havn. Tanken er at virksomheten skal flyttes hit i løpet av 2019 og 2020, hvor de tilslutt skal ha totalt 77 000 kvadratmeter å boltre seg på.

Selskapet har tidligere meddelt til DN at de sikter mot 2 milliarder i år, men dette målet ser ut til å ha blitt noe utsatt.

– Jollyroom har store ambisjoner, og skal allerede i 2021 omsette for 2 milliarder kroner. Den store overgangen til netthandel er i full gang, og kommer til å pågå i flere år framover. Vi er nummer en online i Norden, og godt posisjonert for overgangen, sier Ole Sauar.

Vil bli nummer én i Europa

I tillegg har selskapet også store europeiske ambisjoner og meddeler at de skal inn i de fleste europeiske landene på sikt.

- Vårt mål er å bli nummer en i Euorpa innen e-handel av barne- og babyprodukter. Vi arbeider langsiktig og legger stein på stein. Det handler om å ekspandere i et tempo organisasjonen kan håndtere, med kvaliteten i behold. Den ekstreme veksten vi har opplevd de siste årene, krever sitt, og 2019 er et år hvor vi har valgt å se over organisasjonen, automatiseringsprosesser, systemer og rutiner. På Jollyroom arbeider vi med langsiktige mål, avslutter Sauar.

Til E24 forteller selskapet at de også planlegger å åpne en fysisk butikk i Oslo i løpet av ett års tid.

Annonse

Les også: Derfor er det vanskelig for fysiske leketøysbutikker å konkurrere mot netthandelen

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!