Har solgt rekordmange kalendere: Julekalendere for voksne tar av – tredobling fra i fjor

Om flax-loddet skulle bli litt kjedelig er det mange muligheter for å finne julekalendere på nett. Blivakker satser enda større i år med et bredere utvalg og Kondomeriet har allerede økt salget med over 200 prosent fra i fjor.

Julekalendere er ikke lenger bare for de små, og de inneholder heller ikke bare sjokolade. Salget av julekalendere på nett går så det suser og vi har tatt en prat med et par aktører som tilbyr kalendere på sine nettsider.

Salgs- og markedsdirektør i Brandsdal Group som eier Blivakker, Lene Johansen, forteller til Ehandel at de allerede er godt i gang med salget av julekalendere og at det blir kjørt enda hardere frem mot Singels Weekend denne helgen og Black Week senere i november. 

Annonse

I motsetning til julekalenderne hos Blivakker, som stort sett inneholder sminke- og hudprodukter, har Kondomeriet julekalendere forbeholdt de voksne. 

- I løpet av de senere årene har trenden med julekalendere til voksne tatt helt av og hatt en stadig økende etterspørsel hvert år. Dette året er ingen unntak, og vil gå inn som toppåret for julekalendersalg for Kondomeriet, forteller Marthe Sørflaten, presseansvarlig i Kondomeriet, til Ehandel. 

LES OGSÅ: Slik blir den nye Vita-kjeden

Salgsøkning på over 200 prosent

Blivakker solgte omtrent 4500 kalendere i fjor, men satser i år på å øke salget til omtrent 7000 kalendere. For Kondomeriet er allerede rekorden toppet med flere hundre prosent.

- Det har vært en formidabel økning på hele 204 prosent fra i fjor til i år. Vi kan ikke nøyaktig estimere hva vi lander på i år da det enda er lenge igjen av kalendersesongen, forteller Sørflaten.

LES OGSÅ: Åpner nettbutikk i Norge etter stor etterspørsel

Julekalendere skaper engasjement

Sørflaten forteller at de i Kondomeriet finner salg av julekalendere lønnsomt, da dette gir kundene muligheten til å bli kjent med en større del av varesortimentet og at det er et godt kjøp for kundene.

Blivakker ser også på julekalendere som lønnsomme produkter.

Annonse

- For oss er julekalendere gode produkter å selge. Man trenger lite rabatter for å få solgt de ut og kundene liker å dele sine kjøp i sosiale medier. Julekalendere skaper  engasjement, sier Johansen.

LES OGSÅ: Blivakker utvider sin fysiske satsing

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!