KappAhl må ansette ny direktør: KappAhls toppsjef forlater selskapet med umiddelbar virkning – derfor måtte han gå

Kleskjeden KappAhl bytter ut Danny Feltmann og erstatter han med en midlertidig løsning i påvente av ny administrerende direktør.

Danny Feltmann går i dag av som administrerende direktør for KappAhl, skriver selskapet i en pressemelding. 

Et ulikt syn på selskapets utvikling og prioriteringer ligger til grunn. 

Annonse

- Styret og administrerende direktør har ulike syn i disse viktige spørsmålene og det naturlige er da å skille veier. Jeg vil også sette trykk på at forandringen i ledelsen ikke har kommet som følge av kortsiktige omsetnings- eller resultatvariasjoner, da omsetningen og resultatet for det tredje kvartalet i 2018 forventes å være på nivå med det tredje kvartalet i 2017. Avslutningsvis vil jeg takke Danny Feltmann for den jobben som er gjennomført, sier Anders Bülow, formann i KappAhls styre. 

Prosessen med å rekruttere en ny administrerende direktør settes i gang umiddelbart. 

Midlertidig direktør på plass

Göran Bille tiltrer rollen som midlertidig administrerende direktør omgående når nødvendige godkjenninger og beskjed har kommet inn fra Nasdaq Stockholm og myndighetene.

Slike godkjennelser og beskjeder forventes senest innen to uker. 

Bille har vært i styret til KappAhl siden desember 2016 og har tidligere vært administrerende direktør og konsernsjef for Gina Tricot og Lindex, samt ledende beslutningstaker i H&M. Göran Bille er også i styret til Gunnebo. 

Detaljene om hvorfor Feltmann måtte gå

Styrets formann i Kappahl uttalte seg litt senere om bakgrunnen for at Feltmann måtte gå til Market.se

Her legges det til grunn at det var en uenighet mellom Feltmann og det øvrige styret. Feltmann ønsket å satse på en yngre målgruppe. Ledelsen har i 2017 satset mye mer på denne yngre målgruppen, og styret delte ikke oppfatningen om at dette var den riktige veien fremover. 

Styret legger til grunn at det historisk sett har vært en eldre målgruppe Kappahl har satset på. Denne målgruppen er demografisk stor og har god økonomi og kjøpekraft. Det siktes her til kvinner over 45 år. I tillegg handler denne målgruppen mindre på nett og er dermed attraktive for KappAhls fysiske butikker. 

Annonse

- Det siste nevnte forandres over tid, men det gir oss med bakgrunn som fysisk butikkjede tid til å tilpasse oss og forandre virksomheten, sier Anders Bülow. 

Feltmann sier i en kommentar til sin avgang at det nå var riktig å skille lag med selskapet. 

- Dette er selvfølgelig ikke noe jeg ville skulle skje, men styret og administrerende direktør må være enige om selskapets vei fremover, og om man ikke er det, er det beste å skille lag, sier Danny Feltmann, og legger til at han har den største respekt for Göran Bille som nå går inn som administrerende direktør. 

Kappahl ble grunnlagt i Göteborg i 1953 og teller i dag rundt 4000 ansatte i ti land. 

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!