Handleriet.no satser: Lanserer ny app med målsetting om mindre svinn og mer nettsalg

Det har lenge vært ryktet at Handleriet.no skulle lansere en app for å bekjempe svinn. Nå lanserer de en fullverdig app hvor kundene kan bestille varer hjem på døra. eHandel.com tok en prat med daglig leder, Roy Snapa i anledning applanseringen.

Den norske dagligvareutfordreren Handleriet.no lanserer i disse dager ny app som både skal begrense matsvinn og drive salget videre for kjeden som holder til på Rud i Bærum.

Vi tok en prat med daglig leder Roy Snapa om den nye appen og dens funksjonalitet. 

Annonse

Har tatt godt vare på fjorårets moment

Handleriet.no har i 2018 et omsetningsmål på rundt 35 til 40 millioner kroner. I fjor brukte Handleriet tiden på å bygge opp kjeden, skaffe synlighet og bli en relativt kjent merkevare i Bærum. 

- Omsetningen i fjor var et stykke under dette, sier Snapa til eHandel.com

- Kjerneområdet vårt er Asker, Bærum og Oslo Vest. Med våre begrensede markedsføringsmidler er det fremdeles en kamp om den synligheten. Vi fikk ikke skikkelig drift før ut på høsten i fjor og da begynte omsetningen å komme. Nå har vi tatt godt vare på det momentet og fortsatt det inn i dette året. 

Alene om ny teknologi

Hvordan skal dere rulle ut den nye appen?

- Vi bruker tradisjonelle markedsføringskanaler, det blir ingen stor lansering. Vi bruker Facebook, Google, bannerannonsering, Youtube og den type kanaler for å drive trafikk til nedlastninger. Så snakker vi med alle eksisterende kunder som vi forteller at det nå er enda enklere å handle mat og dagligvarer på nett.

Den nye appen skal inneholde teknologi som Handleriet.no er alene om, ifølge Snapa. 

- Dette er den samme appen som eHandel.com omtalte i oktober, det er et selskap som heter TotalCtrl som har utviklet denne appen. De eksisterer fordi de ønsker å bekjempe matsvinn i dagligvarebransjen. Denne appen er et av deres prosjekter. De er spesialister på matsvinn og teknologi.

- Vi tenker at vi kan selge mat på en smartere måte.

Annonse

Appen skal være med å drive trafikk til nettsiden og sørge for økt salgt, og netthandelen vil være integrert i appen.

- Dette er en full netthandel. Det er tre apper i en app. Det fins apper som har oppskrifter, det fins apper som kan hjelpe deg med matsvinn, og det fins apper hvor du kan handle mat. Denne hjelper deg med alt. Du har oppskriftene, du har hele sortimentet til Handleriet.no og den hjelper deg med å redusere matsvinn ved at du kan kjøpe smartere.

Er appen delt i to mellom bedriftskunder og privatpersoner?

- Nei, det er samme appen, men du lager bedriftskonto eller privatkonto. I appen er det de samme betalingsløsningene på Web. Vi har Vipps, men den er deaktivert ved første lansering, da vi opplever noen tekniske utfordringer med den i app.

Har et samarbeid med Too Good To Go

Snapa forteller til eHandel.com at designet er noe annerledes i den nye appen.

- Det er flere oppskrifter enn på nettsiden i appen. Her får vi flere tusen oppskrifter å velge mellom. Designet er annerledes, så det er mye større fleksibilitet i appen til å kunne filtrere mellom mange forskjellige parametere. Man kan for eksempel velge mellom hovedretter, desserter, vanskelighetsgrader og sortere på oppskriftseier.

Flere kjeder har en løsning for å selge varer med lav holdbarhet. Hva skiller dere ut?

- Vi har et samarbeid med Too Good To Go. Vi jobber med å få registrert utløpsdato på varene våre slik at vi får bedre varekontroll internt og kan sette ting på tilbud eller selge ting før det går ut på dato. Det er bra for vår varekostnad og håndtering. Det er alltid uansett noen varer som vi ikke får ut. Tidligere gikk de enten i søpla eller måtte gis bort, nå kan vi gjennom samarbeidet med Too Good To Go lage overraskelsesposer som man kan betale en symbolsk sum for.

Benytter dere samarbeidspartnerne til Too Good To Go for å selge varer?

- Sånn som det fungerer så selger vi varer via Too Good To Go-appen i form av overraskelsesposer, så legger vi det ut for salg, og kundene kommer og henter det hos oss. 

- Vi mener at vi nå er helt alene med en funksjonalitet som skal hjelpe folk å gjøre smartere kjøp sånn at de kan redusere matsvinn og spare penger. Det gjør at man kan holde full oversikt over alle varene du har på kjøkkenet og får oppskrifter basert på det du allerede har. I tillegg er dette sortert på hva som går ut først på dato kontra senere.

Kan kundene henvende seg direkte i appen?

- Da må du ringe oss eller sende oss en e-post. Vi har ingen chatfunksjon i appen.

Snapa poengterer at det som skiller mest ut er at du kan få tilpassede oppskrifter som er basert på det du har i kjøleskapet.

- Vi klarer nå å koble det du har på kjøkkenet til oppskrifter, slik at du får tips eller oppskrifter basert på hva du allerede har. Du vil også få pushvarsler når en vare er i ferd med å gå ut på dato dersom du ønsker det. 

Appen ble lansert i dag mandag 30.april. Se bilder fra appen under (klikk for å forstørre): 

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!