Lensit solgt til Tyskland

I 2009 startet Stein Inge Svensen Lensit.no. Nå har han solgt nettbutikken for et tosifret millionbeløp til tyske Mister Spex. Pengene skal nå investeres i nye nettbutikker.

Stein Inge Svensen solgte i 2009 flere næringsbygg i Haugesund med god fortjeneste. Noen av pengene brukte han på å starte nettbutikk. Delvis tilfeldig endte han opp med kontaktlinser.

- Jeg så etter produkter med en høy grad av gjensalg, samtidig som det skulle være enkelt å håndtere logistikken, sa Stein Inge Svensen til Finansavisen i forrige uke.

Annonse

Svensen kjøpte nettbutikken MineLinser.no som i 2009 solgte for under 3 millioner kroner. Han døpte om nettbutikken og ansatte en egen optiker. Siden den gang har det bare gått én vei. I 2013 omsatte nettbutikken for 45 millioner kroner med hyggelige 1,8 millioner kroner i driftsresultat. I 2014 gikk det enda bedre ifølge Svensen, uten å røpe detaljer.

Etter å ha bygd opp selskapet over en femårs periode med god lønnsomhet ønsket Svensen å selge seg ut.

- Jeg sendte ut noen salgssignaler til en håndfull potensielle kjøpere, jeg ble deretter kontaktet av 3 ulike interessenter. Etter noen innledende samtaler med de ulike interessentene valgte jeg å inngå en intensjonsavtale med Berlin-baserte Mister Spex som deretter resulterte i at de kjøpte 100% av Lensit, forteller Svensen til Netthandel.no.

Tyske Mister Spex omsatte for 65 millioner euro i fjor og eier blant annet Lensstore og Loveyewear i Sverige, og er også tilstede i Tyskland, Østerrike, Frankrike og Storbritannia. Hvor mye tyskerne betalte for Lensit.no vil ikke Svensen røpe, men Finansavisen anslår prislappen til «et tosifret millionbeløp». Nå vil Svensen investere pengene i nye nettbutikker.

- Jeg ønsker primært i investere i etablerte nettbutikker med målsetting om å tilføre opparbeidet kompetanse og erfaringer fra Lensit.no AS, jeg håper og tror at det vil forbedrede resultatene i de nettbutikkene vi investerer i. I forbindelse med et eventuelt kjøp så ønsker jeg at gründeren av nettbutikken fortsatt skal være med på eiersiden, men totale overtagelser er også interessant å vurdere, forteller Svensen til Netthandel.no.

Han sonderer nå markedet og har noen tanker om hva slags nettbutikker som er mest aktuelle.

- En ideell kjøpskandidat etter mitt syn er en nettbutikk som har 3-5års fartstid, stigende omsetting og et omsetningsintervall på 5-20 millioner kroner per år, men dette er ingen forutsetting. Jeg er interessert i ulike produktsegmenter, men ønsker fortrinnsvis produkter med en høy grad av gjensalg.

Vi gratulerer Stein Inge Svensen med salget av Lensit.no og ønsker ham lykke til med nye netthandelsprosjekter!

Annonse

(Foto: Lensit.no)

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!