Taper omsetning, men kjemper videre: Lokalt matkasseselskap tror markedet har en fremtid

- Det var en skikkelig «hype» rundt matkasser for tre-fire år siden, og vi ble nok revet litt med.

I januar skrev vi om Adams Matkasse, som la ned sin virksomhet i Bergen for å samle all drift i Oslo. Årsaken skal ha vært den sterke konkurransen i markedet, som resulterte i et behov for store besparelser.

Adams Matkasse er en del av Godtlevertgruppen, som blant annet avviklet satsningen Lunsjlevert.no og endte i minus på bunnlinjen i fjor.

Annonse

Morsselskapet Linas Matkasse rapporterte på sin side et underskudd på 300 millioner for 2018. Det skal i følge selskapet ha kommet av avskrivninger og feilinvesteringer. Tallene for det første halvåret i 2019 beskrives dog som rekordknusende.  

Fra elleve til tre ansatte

Nå melder det lokale matkasseselskapet Nettmat fra Rogaland at de gikk med underskudd på 1,5 millioner kroner i fjor, samtidig som omsetningen falt til 4,7 millioner. For tre år siden skal selskapet ha omsatt for 13,8 millioner kroner. Nå kutter de ned på bemanningen, skriver Stavanger Aftenblad, i følge DN og E24.

– Det var en skikkelig «hype» rundt matkasser for tre-fire år siden, og vi ble nok revet litt med. Matkasser var da nytt og spennende og mange ønsket å teste dette ut, men «trenden» å handle matkasser er langt fra over. Hele markedet er fortsatt nytt.
Vi vokste fort, ansatte mange, utviklet mye og hadde mange baller i luften på en gang. Vi har nå skalert ned hele selskapet og skal fortsette med tre fulltidsansatte inntil videre, sier Tobias Bergo, styreleder og daglig leder i Netmatt.no, i en mail til Ehandel.com.

- I en David og Goliat-kamp vil vi aldri vinne

Netthandelen er sikre på at det finnes et marked for matkasser i fremtiden, og at det er opp til en liten aktør som de å bevise at det er plass til dem.

- De andre store aktørene legger mangfoldige millioner i markedsføring og har råd til å tape store summer for økt vekst. Det har ikke vi, og med en slik forretningsplan er det vi som taper. Det lille av markedsføring som vi driver med drukner helt blant deres store kampanjer. I en slik «David mot Goliat-kamp» vil vi aldri vinne. Vi går derfor hardt inn for å bli det ledende lokale valget for Rogalendinger som bryr seg om det lokale næringslivet og lokal mat. Vi er positive og helt sikre på at Rogalendinger vil ha et økt fokus på lokale varer og leverandører i matfylket Rogaland i fremtiden.

Rettelse: Det stod tidligere i artikkelen at Nettmat AS trodde trenden med matkasser var over. De mener at matkasser har en fremtid, men at små aktører ikke har råd til å tape store summer slik som de store. De skal kjempe videre i Rogaland. 

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!