Marginene faller hos Maxbo – Løvenskiold-konsernet reddes av eiendomssatsing

Løvenskiold-Vækerø omsatte i fjor for 4,7 milliarder kroner med en forbedring av resultatet. For MAXBO-kjedene gikk det derimot ikke fullt så bra. 

Konsernets omsetning var på 4,677 milliarder kroner mot 4,471 milliarder året før. Resultat før skatt økte fra 41 millioner i 2015 til 98 millioner i fjor.

– Jeg er meget fornøyd med den positive utviklingen for konsernet og den solide innsatsen som er vist fra våre 1.700 ansatte. Vi har i 2016 fortsatt vårt arbeid for å utvikle fremtidsrettede konsepter samtidig som det har vært gjennomført tiltak for å redusere kostnadsnivået og effektivisere drift. Med en solid plattform er Løvenskiold-Vækerø godt rustet til å møte fremtidens muligheter, sier konsernsjef og eier Carl Otto Løvenskiold i en pressemelding.

Annonse

Løvenskiold Handel som inkluderer kjedene MAXBO og MAXBO Proff hadde et svakere resultat enn i 2015. Driftsresultat før avskrivninger endte på 64 millioner kroner, hvilket er en nedgang på 86 millioner kroner mot 2015.

- 2016 har vært et år med betydelig fokus på tiltak for å redusere kostnader, effektivisering av drift samt utvikling av fremtidsrettede tjenester og konsepter. Det siste året har Løvenskiold Handel gjennomført omfattende investeringer og fortsatt satsingen på netthandel og digital markedsføring, heter det i pressemeldingen.

Langt bedre gikk det for Løvenskiold Eiendom som forvalter og utvikler konsernets bolig- og næringseiendommer. De hadde et resultat på 130 millioner kroner.Eiendomsvirksomheten er involvert i blant annet boligprosjekter på Østlandet som omfatter omkring 3000 boliger.

- Dette forventes å bidra betydelig til konsernets økonomiske resultater de kommende årene, skriver Løvenskiold-Vækerø i pressemeldingen.

 

 

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!