Mastercard lar deg netthandle med fingeravtrykk og ansiktsgjenkjenning

Glem passord eller PIN-kode. Norske kortutstedere får nå tilgang til en ny app som bruker biometri når kunder skal identifisere seg ved netthandel.

Mastercard annonserte tirsdag den europeiske utrullingen av Identity Check Mobile, en betalingsapp som forenkler netthandel gjennom å bruke fingeravtrykk- og ansiktsgjenkjenning for å verifisere identiteten til betaleren.

Teknologien gjøres nå tilgjengelig for kortutstedere i tolv land, derav Norge, Sverige, Danmark, Finland, Belgia, Storbritannia, Tsjekkia, Tyskland, Ungarn, Nederland, Spania og Østerrike.

Annonse

Teknologien rulles ut globalt i løpet av 2017.

Kjappere prosess - glem passord eller PIN-kode

Eksisterende verifiseringsløsninger tar normalt kunden bort fra nettsiden og spør etter passord.

Dette tar tid og er mindre sikkert enn fingeravtrykk og ansiktsgjenkjenning. Prosessen kan være tidskrevende og resultere i at konsumenten avbryter sitt kjøp, eller ikke får gjennomført transaksjonen på grunn av feilaktig passord.

Med Mastercard Identity Check Mobile trenger man ikke lenger passord eller pinkode, noe som europeiske konsumenter har etterspurt.

Den biometriske teknologien gjør den digitale checkout-opplevelsen betydelig raskere, samtidig som den øker sikkerheten.

Enkelt uten å gå på sikkerheten løs

- Vi jobber for å gjøre nettbetaling så enkelt som mulig, uten at det går ut over sikkerheten, forteller Ajay Bhalla, leder for Enterprise Risk & Security i Mastercard.

- Dette er en viktig milepæl i utviklingen av betalingsløsninger. Tradisjonell handel i butikk har blitt revolusjonert takket være betalingskort og mobilbetalinger. Nå fortsetter vi betalingsrevolusjonen på nett gjennom lanseringen av Identity Check Mobile – i første omgang i Europa, og deretter i verden for øvrig.

Mastercard Identity Check Mobile app er et resultat av vellykkede tester i Nederland, USA og Canada, samt undersøkelser som viser at europeiske forbrukere foretrekker betaling med fingeravtrykk og ansiktsgjenkjenning fremfor løsninger som baserer seg på passord.

Annonse

(Fotomontasje: Yay Images/Mastercard)

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!