Digital strategi: Mediegigant fester grepet på nettbutikkfronten

Egmont fortsetter arbeidet med å styrke sin digitale tilstedeværelse. Siste skudd på nettstammen er svenske Outnorth.

Den svenske friluftsliv-nettbutikken Outnorth har lenge vært et «netthjertebarn» for mediegiganten Egmont.

Med det tredje skal det skje

Tidlig i fjor gikk de inn på eiersiden. Og på tampen av fjoråret kjøpte de seg ytterligere opp, før de nå i tredje omgang ble majoritetseiere etter å ha lagt et tresifret millionbeløp på bordet til det norske investorselskapet Verdane Capital som selger seg ut av Outnorth. 

Annonse

- Outdoor er et av våre strategiske satsingsområder innen netthandel. Outnorth har en bra online-posisjon innen friluftsliv, og det er et selskap vi tror har et stort potensial. Vi har med tid og stunder som eiere lært å kjenne virksomheten, og vi ser en positiv utvikling, sier Cato Broberg, netthandelsansvarlig i Egmont, i en pressemelding.

Nordisk nettstørrelse

Outnorth ble grunnlagt av brødrene Stefan og Per Gustafsson i 2005. I dag er de nettetablert i Norge, Sverige, Danmark og Tyskland.

I fjor solgte de tur- og friluftsutstyr for rundt 430 millioner svenske kroner - med Sverige som det desidert største og viktigste markedet.

Flere nettbein å stå på

Egmont begynner å bli en stor nettfisk i den berømmelige dammen. Årlig nettomsetter de for mer enn to milliarder svenske kroner.

Mediekonsernet har eierandeler i nettkjenninger som norske Jollyroom og Fjellsport,  begge selskaper driftet av de to tidligere Komplett-gründerne Ole Sauar og Eric Sandtrø, samt Bagaren och Kocken, Med24 og Nicehair.

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!