Midtens Rike er verdens største og ledende netthandelsaktør

Den globale netthandelsomsetningen forventes å ende på 1,9 billioner dollar i år. Kina står for nesten halvparten av dette.

Ifølge en rapport fra analyseselskapet eMarketer.com ender årets totale handelsomsetning i all verdens land på svimlende 22 billioner dollar.

Og netthandelsbiten, som etter sigende vil utgjøre 1,9 billioner dollar, er stadig økende, og vil ifølge den samme rapporten stå for litt i underkant av ni prosent av den totale verdensomsetningen.

Annonse

Og det stopper ikke der.

I år 2020 antar de lyse hodene i det amerikanske analyseselskapet at netthandel vil stå for nesten 15 prosent av den totale detaljhandelen i verden, med en omsetning på drøyt fire billioner dollar.

Kina på topp

Kina er utvilsomt verdens største netthandelssted. 47 prosent av den globale netthandelen vil i år skje i Midtens Rike ifølge den ovenfornevnte rapporten, med en omsetning på rundt 900 milliarder dollar.

Nord-Amerika kommer som en god nummer to med en antatt årsomsetning som vil stoppe på 423 milliarder dollar. Altså mindre enn halvparten av nettomsetningen i Kina.

Men; den Nord-Amerikanske totalen er likevel en oppgang på 15,6 prosent fra 2015.

Litt mer fra Asia og Stillhavsområdet: Dette området vil ifølge de amerikanske ekspertene ende opp med en netthandelsomsetning på mer enn én billion dollar i år. I 2020 regner de med at dette tallet vil mer enn fordoble seg, og ligge på 2,7 billioner dollar.

(Illustrasjon: Yay Images)

Annonse

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!