Posten nedbemanner: Mindre brev gir mindre jobb: Posten kutter 300 stillinger

Ved å legge ned tre sorteringsstasjoner i Bergen, Stavanger og Stokke kutter Posten 300 stillinger. De ansatte var forberedt, og Posten har allerede varslet at mellom 1000 til 1500 personer vil stå for tur neste år når de går over til postombæring annenhver dag.

All manuell ruteklargjøring av post skal flyttes til Lørenskog, og dermed legges sorteringssentralene i Bergen, Stavanger og Stokke ned. Det er da 300 personer som mister jobbene sine, bekrefter Posten til Nettavisen.

- Det er mange ansatte som blir berørt. Samtidig har vi i Posten hatt løpende nedbemanninger, men heldigvis er de ansatte forberedt, sier kommunikasjonsdirektør Elisabeth Gjølme i Posten Norge, til Nettavisen.

Annonse

Les også: Restrukturering svekket Postens første halvår

Neste år står over 1000 ansatte for tur 

Nettavisen skriver videre at den siste nedbemanningen er hittil den siste i en lang rekke - men at det til neste år vil være mellom 1000 og 1500 ansatte som mister jobben i forbindelse med overgangen til postombæring annenhver dag.

- Det er mindre post og da er det mindre jobb. Det er mindre brev totalt sett, selv om vi skal rundt til alle med post. Det er en effektivisering gjennom å samle hele Sør-Norge, sier Gjølme til Nettavisen.

Les også: Levering på døra bra - levering innenfor døra bedre

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!