Mindre julegaveshopping på nett enn forventet

Før jul fortalte nordmenn at de ville handle julegaver på nett for 4,8 milliarder kroner. Ferske tall tyder på at det ikke gikk så vel.

For noen uker siden skrev vi om nordmenn som forventet å handle julegaver på nett for 4,8 milliarder kroner. Ferske tall viser at de kun handlet for 2,9 milliarder kroner.

Undersøkelsen som er foretatt av logistikkselskapet PostNord viser at 46 prosent av de norske forbrukere handlet julegaver på nett i år, for i gjennomsnitt 1 773 kroner. Mest populære nettgaver var ikke overraskende bøker, klær, sko og elektronikk.

Annonse

- Flere nordmenn enn noen gang har valgt å bestille julegavene sine hjemme i ro og fred. Det er enkelt og komfortabelt, og man føler seg trygg på at leveransen kommer frem i tide, sier utviklingssjef for e-handel, Kristin Anfindsen i Postnord.

Netthandelen sto dermed for 18 prosent av alle julegaveinnkjøp i Norge frem til 21. desember. Totalt regner man med at nordmenn brukte 16,6 milliarder kroner på julegaver i 2014.

Tallene er hentet fra en undersøkelse utført av TNS Sifo på vegne av Postnord. Undersøkelsen ble gjennomført på nett mellom 18. og 21. desember i år. Totalt var det 1 096 respondenter i alderen 18 til 79 år deltok.

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!