Møbelgigant vil åpne egne restauranter

650 millioner mennesker spiste hos Ikea i fjor. Det har fått møbelkjempen til å tenke på egne restauranter uten en møbelbutikk rundt, skriver Business Insider.

Om noe skal sies å være signaturen til Ikea-butikkene rundt om i verden, så er det kanskje maten - og da spesielt kjøttbollene -- som stikker av med seieren.

«Ikea-kjøttboller» er nærmest blitt et eget begrep på linje med det nye, norske verbet «å google».

Annonse

Nå har restaurantsalget blitt så lønnsomt at møbelgiganten vurderer å åpne egne restauranter i flere storbyer, helt uten forstyrrende møbelelementer, skriver Business Insider.

Ikea har flere steder åpnet kortvarige pop up-restauranter, blant annet i Oslo, Paris, London og Toronto.

Mat for 16 milliarder

650 millioner mennesker over hele verden gikk i fjor mette hjem fra et eller annet varehus. 16 milliarder svenske kroner genererte dette inn i totalomsetningstallene for Ikea. Ikke rart at tanken om egen restaurantdrift er besnærende.

Ifølge finansnettstedet skal hver tredje kunde ha besøkt et varehus i 2016 bare for matens del.

Michael La Cour, adminstrerende direktør i Ikea Food, sier at den enorme summen nærmest druknet og nærmest gikk ubemerket hen i tallene fra  møbelsalget. Han tror potensialet er der.

- Jeg håper våre kunder om noen år vil si: «Ikea er et veldig bra sted å spise - og forresten selger de møbler også», sier La Cour, ifølge Business Insider.

(Foto: Abdulla Al Muhairi/CC BY 2.0)

Annonse

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!