Norges 10 største kjøpesenter: Nedgang for Sandvika Storsenter – knallhard konkurranse fra nettet

Sandvika Storsenter topper fortsatt listen over Norges største kjøpesenter, men utfordres fra flere hold.

Det er Kvarud Analyse som står bak oversikten over landets største kjøpesenter. Listen viser at Sandvika Storsenter er størst. I løpet av årets første seks måneder omsatte de for 1,422 milliarder kroner. Det er en tilbakegang på 1,6 prosent fra samme periode i fjor. 

Senterleder Kathrine Ingerø sier til Finansavisen at de merker konkurransen fra flere hold. Fornebu S som åpnet høsten 2014 og som nå vokser raskt (opp hele 12,5 prosent første halvår), merkes godt.

Annonse

- Det skjerper oss, og utfordrer oss til å ta gode valg. Nedgangen skyldes også knallhard konkurranse fra nettet. I tillegg har vi hatt flere ombygninger på senteret første halvår.

Norges største kjøpesenter

1. Sandvika Storsenter -1,6%

2. Strømmen Storsenter +2,4%

3. Lagunen Storsenter* -8,8%

4. AMFI Moa -0,3%

5. Sørlandssenteret +1,8%

6. Storo Storsenter +0,1%

7. Kvadrat +3,7%

Annonse

8. CC Vest -1,9%

9. Sartor Storsenter** +11,1%

10. Alna Senter 0,6%

* Under ombygging **Senteret under utvidelse

Ingerø tror kjøpesenteret gradvis må endre på sitt tilbud. Hun påpeker at det at man kan tilby alt på ett sted fortsatt er en stor konkurransefordel, men at varer blir en mindre viktig del av totalen.

- I fremtidens kjøpesenter så vil en større andel av arealet brukes til bespisning, opplevelser og relevante servicetilbud. Vi har allerede et svært godt helserelatert servicetilbud, men det er potensial for å styrke tilbudet på bespisning, slik at vi kan tilby relevante konsepter gjennom dagen.

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!