Langvarige IT-problemer har kostet dyrt: Nordisk leketøysgigant har tapt nesten 40 millioner kroner

Danske Top Toy som står bak kjedene BR Leker og Toys R´Us I Norden merker at dårlig sommervær og langvarige IT-problemer har satt seg på bunnlinjen.

En våt sommer og store IT-problemer har gjort sitt til at 2017 ikke kommer til å gå inn i historiebøkene som noe spesielt minneverdig år for Top Toy, skriver Berlingske Business.

Regnskapet er ennå ikke offentliggjort, men Top Toys administrerende direktør Søren Torp Laursen, omtaler årereggnskapet som utifredsstillende overfor den danske avisen.

Annonse

Totalt skal selskapet ha omsatt for 3,4 milliarder danske kroner i år.

Et tap på 38 millioner danske kroner sammenlignet med fjoråret skyldes blant annet en IT-plattform som ikke har fungert helt som planlagt.

- Det fungerer nå, men i sommer fungerte det ikke i det hele tatt i lange perioder. Vi hadde store problemer med å få riktige varer ut til riktige butikker. Systemet fungerte rett og slett ikke som det skulle. Dette fikk ogå konsekvenser for nettplattformen vår, som gjorde det trøblete for kunder som ville handle på nett. Det har kostet oss dyrt, sier leketøys-sjefen.

Han legger til at dårlig sommervær gjorde at mange kunder brukte mer tid inenndørs enn normalt.

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!