Norrøna relanserer Whiteout og satser på direktesalg

Unngår dyre mellomledd.

Norrøna relanserer klesmerket Whiteout med et mål om nå den store brukergruppen i massemarkedet. E24 skriver at dette har selskapet tenkt å gjøre ved følge en av de sterke trendene i klesbransjen, nemlig å selge direkte til forbrukeren.

Norrøna har lenge tenkt på hvordan vi kan nå et bedre prispunkt, og har aldri vært villige til å gjøre kompromisser når det kommer til kvalitet, men med Whiteout kan vi sette ned prisene på grunn av forretningsmodellen, sier eier i Norrøna, Jørgen Jørgensen, til E24.

Annonse

Det er denne modellen som unngår de dyre mellomleddene som gjør at Whiteout-klærne kan selges mye rimeligere enn det Norrøna selger sine andre klær for i dag. Jørgensen legger til at de kan selge Whiteout-produktene til omtrent samme pris som det de selger sine andre klær til butikkene for i dag.

LES OGSÅ: Turtøy-suksessen Norrøna går tilbake med 24 prosent

Står for 40 prosent av eget salg

Tall fra Norsk Sportsbransjeforening viser at direktesalg til forbruker og outlet står for 15 prosent av hele bransjen. Sportsbransjen omsatte for totalt 20 milliarder kroner i fjor, hvilket tilsvarer at direktesalg til forbruker og outlet stod for omtrent 2,9 milliarder kroner av totalen.

Norrøna står for 40 prosent av salget av sine egne klær, dette er ekskludert Whiteout, enten gjennom nettbutikk eller egne butikker. I følge E24 er dette skyhøyt sammenlignet med for eksempel Bergans som til sammenligning står for 15 prosent av sitt eget salg.

LES OGSÅ: Bergans med internasjonal storsatsing på netthandel

Sikter mot egne fabrikker i Norge

Videre skriver E24 at Norrøna har signert nye fabrikklokaler i i Litauen og at målet med denne nye fabrikken er å kunne automatisere mest mulig og bli mer fleksible. Selskapet ønsker å gjøre mer av arbeidet på egenhånd, og de ser ikke bort i fra at flere av klærne kan produserer i egne fabrikker, også i Norge om man på sikt klarer å automatisere produksjonen mer enn i dag.

I år fortsetter veksten, og vi har aldri hatt et bedre fundament for å møte fremtiden, selv om markedet er mer krevende enn noen gang, sier Jørgensen til E24.

Norrøna følger også den grønne bølgen og Jørgensen legger til at materialene brukt i Whiteout blant annet inneholder resirkulerte materialer, sertifisert dun samt økologisk bomull.

Annonse

LES OGSÅ: Svensk sportskjede kommer til Norge

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!