Norske AutoStore leverer 130 roboter til Skandinavias største lagersystem

Svensk motegigant investerer massivt i automatisert lager- og plukksystem.

Boozt.com har engasjert Element Logic og Autostore til å bygge fremtidens lager i Ängelholm i Sverige, fremkommer det i en pressemelding.

Siden oppstarten i 2009 har Boozt vokst seg til å bli en av de ledende motebutikkene på nett. I takt med den sterke veksten vokser kravene til stordriftsfordeler, og presset på lager og logistikk øker.

Annonse

Nå igangsettes etableringen av et topp moderne og helautomatisk lager på cirka 42 000 kvadratmeter, noe som ifølge Boozt skal sikre markedets hurtigste levering og returbehandling. Som en sentral del av dette lageret skal Element Logic levere det automatiske lager- og plukkesystemet AutoStore.

Størst i Skandinavia

Med sine 130 000 kasser og 130 roboter blir det den største installasjonen i Skandinavia, og skal håndtere omtrent 90 prosent av varestrømmen gjennom lageret.

Hos Komplett i Sandefjord har de et AutoStore-lager med 75 roboter og 72 500 kasser.

Boozt sender hver måned ut 400 000 produkter, og regner med at antallet kommer til å øke ytterligere.

- AutoStore kommer til å gi oss muligheten til å komprimere nåværende lagerareal ned til 1/3 av den plassen det krever i dag. Samtidig forventer vi en økning på 100 prosent i effektivisering av plukk- og pakkprosessen ved implementering av 130 ny roboter, sier driftdirektør Niels Hemmingsen i Boozt.

Opplever en voldsom vekst

Boozt har har hatt en imponerende utvikling siden oppstarten i 2009, selv om veksten har kostet «hundrevis av millioner», ifølge Dagens Industri.

Boozt solgte klær for over én milliard svenske kroner i 2015, mot 658 millioner i 2014. Selskapet gikk for første gang i pluss på åtte år og har i år et mål om 1,5 milliarder svenske kroner.

Peter G. Jørgensen, markedssjef i Boozt, opplyste til Dagens Industri at Sverige er Boozts største marked med 40 prosent av omsetningen, tett fulgt av Danmark.

Annonse

Resten av salget skjer i Norge og Finland. Boozt er utvilsomt sterkest i Norden, men det er nå også mulig å handle på Boozt.com også i land som Polen, Tyskland, Frankrike og Storbritannia.

Selskapet eies av blant annet Sunstone Capital, Verdane Capital, Ecco Holding og Sampension og Friheden Invest.

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!