Norsk design med global og digital tilstedeværelse: Norske Holzweiler ble oppdaget av Zalando – har funnet sin plass blant Premium-merkene hos tyskerne

- De har behandlet oss respektfullt, og vi har hatt et  produktivt samarbeid begge veier, sier daglig leder og gründer Andreas Holzweiler om nettsamarbeidet med tyske Zalando.

Holzweiler Agency ble etablert for 11 år siden som et agenturfirma. Årlig selger de en rekke ulike merker for rundt 120 millioner kroner.

For tre år siden ville de skape noe eget og etablerte klesmerket Holzweiler, som lever fint med egen nettbutikk og tilstedeværelse i flere fysiske butikker.

Annonse

Omsetningen ligger på rundt 70 millioner i året. 

Premium-merket Holzweiler

En del av det de produserer er klær du aldri vil finne på salg, eller er ment for dager som Black Friday. Det har de en helt klar strategi på. 

Men aldri en regel uten unntak. Så er også tilfelle for Holzweiler, som to ganger årlig har salg. Men langt fra alle kategoriene gjøres tilgjengelig for en billigere penge.

De hadde egentlig aldri helt sett for seg at de skulle bli Zalando-materiale.

- Det var Zalando som tok kontakt med oss på en messe. De har behandlet oss respektfullt hele veien, og vi har hatt et produktivt samarbeid begge veier, sier Andreas Holzweiler til eHandel.com.

Det er ikke mer enn et år siden Holzweiler begynte å se mulighetene som ligger på nett.

- Men jeg har fortsatt tro på fysisk retail, sier han og smiler.

Treffer millioner av potensielle kunder

Et av godene med å være hos Zalando er at de har 21 millioner aktive kunder og besøkes månedlig av 200 millioner mennesker.

Annonse

Og som kjent er det slik at om det regner på presten, så drypper det litt på klokkeren.

- Det har hjulpet mye for brand awareness for oss, sier Tobias A. Tjørstad, leder for internasjonalt salg hos Holzweiler.

Vi ønsker å hjelpe nordiske merker med å bli større og nå ut til flere. Kall oss gjerne et brohode for nordiske merker

Kenneth Melchior

Det gir de også muligheten til å markedsføre seg gjennom andre kanaler med et annet språk.

Og de har også tilgang til en digital salgsplattform med fiks, ferdig infrastruktur som selskaper som Holzweiler normalt sett bare kan drømme om.

- De er ekstremt ryddige og ordentlige og kjøper stort når de kjøper, sier Holzweiler.

Så langt i år har de hatt rundt 6000 nettsalg.

Norden har stor betydning

Det nordiske markedet, og nordiske merker, er særs viktig for Zalando.

En ting er at det nordiske markedet har og bruker mye penger, men nordisk mote er også en het potet i andre deler av verden.

Derfor er Holzweiler et viktig element for Zalando.

- Å bygge fashionability er viktig for oss. Og noe av suksessen vi har hatt i Norden er at vi fra dag én av har hatt nasjonalt tilpassede sider som tar hensyn til språk, kultur og ikke minst nasjonale merkevarer, sier Norden-ansvarlig for Zalando, Kenneth Melchior, til eHandel.com, før han fortsetter.

Et brohode for nordiske merker

- Vi ønsker å hjelpe nordiske merker med å bli større og nå ut til flere. Kall oss gjerne et brohode for nordiske merker.

Zalando er nett. En digital tilstedeværelse på en plattform som stadig utvikles og vedlikeholdes av rundt 2000 tech-hoder som sitter i Berlin, Dublin og Helsingfors.

På spørsmål om de ser for seg å satse på fysiske butikker, sier Melchior følgende:

- Det er en kunstart vi ikke mestrer. Men å samarbeide med andre fysiske butikker er vi gode på. Ved å bruke vår online-kompetanse opp mot fysiske butikker. Som for eksempel sammen med Adidas i Berlin. Kunder kan for eksempel handle Adidas-sko på nett hos oss og hente dem ut i butikken om de ønsker det, sier Melchior.

Det var Zalando som tok kontakt med oss på en messe. De har behandlet oss respektfullt hele veien, og vi har hatt et produktivt samarbeid begge veier

Andreas Holzweiler

Gigantomsetning

Målet er om få år å omsette for mer enn én milliard euro i Norden.

Totalt omsetter den tyske nettmoteplattformen for rundt fem milliarder euro, noe som etter dagens kronekurs tilsvarer rundt 48,6 milliarder kroner.

Zalando har vært en rakett nesten uten sidestykke.

Da selskapet ble dannet for ni år siden hadde gründerne som mål å omsette for 160 millioner euro etter tre år.

De bommet stygt. Det endte med 500 millioner euro etter tre år.

Siden har det bare gått en vei for selskapet som er moteledende på nett i Norden.

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!