– Norske matkjeder har sovet i timen

Det sier daglig leder for den nye matbutikken Kolonial.no. Nå vil han dekke norske middagsbord med mat kjøpt på nett.

Kolonial.no er en nyoppstartet nettbutikk som selger mat på nett. De har foreløpig et hentepunkt på Fornebu utenfor Oslo. Varene må bestilles dagen før og hentes mellom kl 14:30 og 19:00, gjerne på vei hjem fra jobben. I tillegg er det mulig å få varene levert hjem om du bor på Oslos vestkant eller i Bærum. Nettbutikkens priser ligger «mellom prisene til Kiwi og Meny». I tillegg har de løsninger for handlelister og ukesmenyer.

I et intervju med Aftenposten er ikke daglig leder av Kolonial.no Karl Munthe-Kaas nådig i sin kritikk av norske matvarekjeder. Han tror nykommeren raskt kan utfordre NorgesGruppen, Reitangruppen, Coop og ICA Gruppen.

Annonse

- Norske matkjeder har sovet i timen. Kjedene ledes av en gjeng gamle menn som nå kommer til å få seg en skikkelig vekker, sier Karl Munthe-Kaas.

- Mangler reelt tilbud

Han refererer til Storbritiannia der cirka 5 prosent av all mat selges via internett. I Norge er markedet minimalt (blant de mest kjente er Retthjem.no og Godtlevert.no). Han tror det er mulig å lykkes også i Norge. Munthe-Kaas fremhever den store andelen nordmenn som har tilgang til internett og handler på nett.

- Den eneste grunnen til at folk ikke handler mat på internett er at det ikke er et reelt tilbud. Det gjør vi noe med nå.

Blant de mest skeptiske er Rema-eier Ole Robert Reitan som gjentatte ganger har avvist at Rema har planer om å åpne nettbutikk.

- Reitan refererer til et forsøk på netthandel han gjorde for 15 år siden. Den gangen laget internett lyd. Han har ikke forstått at verden har endret seg i løpet av de årene, sier Munthe-Kaas til Aftenposten. Han tror de kan utfordre de fire store innen norsk matvarehandel.

-Tredejedel av alt salg på nett innen 2 år

- Vi vil være den femte aktøren som virkelig endrer norsk dagligvarehandel. På sikt skal vi være best på pris, best på utvalg og spare folk for masse tid.

Munthe-Kaas frykter ikke de store, men tror heller deres sterke markedsposisjon kan gå i favør Kolonial.no.

- De er for selvsikre til å skjelve i buksene! Men det burde de. Jeg tror de vil sitte på gjerdet og vente til de ser at vi lykkes. Om bare et par år tror jeg at en tredjedel av all dagligvarehandel skjer via internett. Og en del av den kaken er vår.

Annonse

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!