Norske nettbutikker tester enda en shoppingdag

På vei inn i julehandelen og Black Friday tester flere norske nettbutikker i dag om kinesiske "Singles’ Day" kan løfte salget.

Den amerikanske shoppingdagen Black Friday har på fem år har blitt den største shoppingdag i Norge og blant annet Posten spår en dobling i år. Denne fantastiske veksten gjør det nok fristende å prøve å innføre enda en shoppingdag i Norge.

På forsiden sin gjør blant annet kosmetikk-nettbutikkene Blivakker.no og Blush.no et forsiktige forsøk på å bygge opp Singles’ Day også i Norge.

Annonse

Forsidene på Blush understreker utfordringen - Singels’ Day konkurrerer hardt med budskapene om julehandel. På mange andre norske nettbutikker ville den kinesiske handledagen måtte konkurrere med en tidlig start på Black Friday.

Singles’ Day er en kinesisk handledag som nå mange analyseselskaper, blant annet IDC, hevder globalt sett er blitt større enn Black Friday. Dagen har i motsetning til amerikanske Black Friday ikke lange tradisjoner, men er drevet frem av en voldsom vekst i kinesisk netthandel og aktører som Alibaba.

I går natt gjennomførte selskapet et firetimers langt TV-event med blant annet James Bond-skuespilleren Daniel Craig. Analytikere spår at selskapet vil selge for hele 13 millarder dollar i løpet av dagen. For å håndtere flommen, har Alibaba sikret seg hjelp fra 1,7 millioner mennesker og 400.000 biler som skal sende ut varer fra 5000 lagre.

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!