Eleven utvider: Ny nordisk kosmetikkgigant – Eleven går til oppkjøp av konkurrent

Eleven kjøper en av sine største konkurrenter. Sammen blir de nå en stor nordisk kosmetikkaktør med nærmere 400 millioner kroner i omsetning.

Nordicfeel er dobbelt så stort som Eleven, men nå erverver Eleven seg konkurrenten og blir med det virkelig en skjønnhetsgigant å regne med på nett. 

De har som mål å ta flere markedsandeler fra fysiske butikker, og utvikle neste generasjons netthandelsopplevelse for sine kunder. 

Annonse

Det store investeringsselskapet Verdane eier Eleven. Kjøpet skjer gjennom aksjer og kontanter. Det fusjonerte selskapet finnes i tre markeder, inkludert Norge, og skal omsette for 370 millioner svenske kroner.

- Selv om skjønnetsmarkedet på nett vokser med åtte til ti prosent per år i Sverige, så består den av mange mindre aktører som ofte har små marginer. Med en sammenslåing av Eleven og Nordicfeel, skaper vi en av de største nordiske netthandelsaktørene innen skjønnhet, som dermed også kommer til å kunne møte kundenes økte krav til service og tilgjengelighet, sier Daniel Ahlstrand, investeringsansvarlig i Verdane i en pressemelding.  

Selskapene kommer likevel til å fortsette å eksistere hver for seg, med egne varemerker og separate nettsider, men et felles selskap opprettes for å drive med utviklingen av netthandelsplattformen, logistikken og markedsføringen videre. Snart skal selskapet ha et felles lager som kan ta vare på logistikken til begge varemerkene. 

Fusjonen er ventet å gi bedre vilkår og større volumer. 

- Som en av de største aktørene på skjønnhetsmarkedet i Norden, blir vi sterkere på innkjøp fra etablerte leverandører. Vi kan få bedre vilkår samtidig som våre leverandører når høyere volumer, sier Jörgen Bödmar i Nordicfeel. 

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!