Økt vekst for kjøpesenter-kongen Olav Thon på begge sider av kjølen

Omsetningstallene for 2016 vitner om et bra kjøpesenterår for Olav Thon Gruppen. Og «Harryhandel» er fortsatt populært hos Ola og Kari Nordmann.

Olav Thon Gruppen, som eier eller drifter 110 kjøpsentre i Norge og Sverige, kan bokføre et godt fjorårsesultat, kommer det frem i en pressemelding fra selskapet.

Tre prosent økning

Totalomsetningen i Norge endte på knapt 66,3 milliarder kroner i fjor. Det er en økning på 1,96 milliarder kroner - eller cirka tre prosent.

Annonse

- Kjøpesenteromsetningen hadde en litt treg start i 2016, men har i årets tre siste kvartal utviklet seg jevnt over positivt, sier konserndirektør for eiendom i Olav Thon Gruppen, Tron Harald Bjerke.

Investeringer og utvidelser

Olav Thon Gruppen har i 2016 investert betydelig innen kjøpesentersektoren.

Foruten kjøpet av Åsane Storsenter i Bergen, ble det utført store investeringer i eksisterende sentre.

I juni ble siste utbyggingsetappe ved Sartor Storsenter ferdig, og større utbyggingsprosjekter ble startet på Amfi Moa, Jessheim Storsenter, Amfi Kanebogen og et kombiprosjekt ved Storo Storsenter i Oslo. Utvidelse av Lagunen Storsenter starter opp i januar 2017.

- Vi ser også i år at sentre ferdigstilt i 2015 eller 2016 har hatt store positive tall, blant annet Sartor Storsenter, Amfi Orkanger, Romerikssenteret og Amfi Nordfjord, sier Bjerke.

– I fjerde kvartal kjøpte vi Åsane Storsenter i Bergen. Våre forvaltede sentre Amfi Farsund og Amfi Skansen i Sandnessjøen sto ferdigbygget, og Amfi Nordfjord ble betydelig utvidet i 2016. Lørenskog Storsenter og Østfoldhallene oppnådde begge en omsetning på én milliard kroner for første gang, sier Tron Harald Bjerke.

God omsetningsutvikling hos «söta bror»

Pilene peker også i riktig retning på svensk side av grensen.

De svenske kjøpesentrene omsatte for 12,9 milliarder svenske kroner i fjor, en økning på 102 millioner svenske kroner - eller nesten én prosent

Annonse

- Grensehandelsentrene har hatt en økning på totalt 2,9 prosent, og Charlottenbergs Shoppingcenter fremhever seg med en økning på 8,9 prosent. Den norske kronen har styrket seg nokså mye i andre halvår i fjro, og det har medført en god omsetningsøkning i denne perioden. Uavhengig av kronekurs er grensehandelen betydelig, og det er fortsatt store prisforskjeller i de fleste varegrupper, sier Bjerke.

Olav Thon Gruppen kjøpte på tampen av fjoråret ytterligere en større seksjon av kjøpesenteret Torp ved Uddevalla.

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!