Normals etableringer: Ønsker ikke å etablere lenger nord – logistikkostnadene blir for store

Normal har hatt en imponerende etableringstakt. 20. januar åpnet de sin første butikk i Sverige, og fem måneder senere er de oppe i 14 butikker.

Normal har planer om å etablere totalt 30 butikker i Sverige i år, nå sier deleier og administrerende direktør i svenske Normal Carsten Hansen at det trolig blir over 30 butikker, ifølge Market.se.

- Det blir minst 30 butikker i år, trolig noen flere. Det er vanskelig å si eksakt antall enda da alle kontrakter ikke er undertegnet, sier Carsten Hansen. 

Annonse

I nabolandet har de i stor grad satset på å etablere seg i kjøpesenter, men de satser nå enda mer på etablering på gateplan. Deres butikker er konsentrert sør for Borlänge, hvor deres nordligste butikk i Sverige ligger, lenger nord blir det for dyrt å gå. 

- Nei det er ikke noe vi jobber med. I den strategien vi har i dag så planlegger vi ikke å gå lenger nord enn Borlänge. Grunnen er at logistikkostnadene blir for store. Vi er en liten organisasjon og kan ikke ha for langt mellom butikene, sier Carsten Hansen. 

Han sier videre at mottagelsen blant kundene i Sverige har vært god og at de snart kommer med et nytt konsept. 

- Vi har blitt tatt i mot fantastisk bra. Grunnen til at vi har åpnet så mange butikker på så kort tid er at vi har fått en så bra mottagelse, ellers hadde vi ikke ekspandert så raskt. Vi tilbyr noe nytt på det svenske markedet og det tror jeg at mange kjøpesenter og utleiere setter pris på. Vi er ikke enda en kleskjede som skal slåss om kundene, men kommer med et nytt konsept som komplementerer butikktilbudet i kjøpesentrene på en bra måte. 

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!