Opprør i Sandefjord

Nettbutikkene i Sandefjord får støtte av byens ordfører i kampen mot økt tollfrigrense.

Sandefjord regnes av mange som Norges netthandelshovedstad med blant annet Komplett.no, Mpx.no, Netshop.no, Blush.no, Buyhelse.no og Skittfiske.no. Etter at det ble kjent at Regjeringen ønsker å heve tollfrigrensen til 500 kroner, har det blitt dårlig stemning i byen.

– Dette er et dustete forslag, for å si det sånn. Det tar bare hensyn til at folk flest skal kunne kjøpe ting billig, uten å ta hensyn til at staten mister inntekter og at det får konsekvenser for norske bedrifter, sier ordfører Bjørn Ole Gleditsch fra Høyre til Sandefjords Blad.

Annonse

Heller ikke Eric Sandtrø som er daglig leder i Fjellsport.no er fornøyd. Etter at Statsbudsjettet ble lagt frem meldte han seg ut av Høyre.

– Dette skrur av lyset for norsk netthandelsindustri. Det er spesielt. Sammenlign det med å løpe en hundremeter. De norske aktørene må altså løpe 100 meter, mens utlendingene kommer unna med 80 meter.

Komplett Group som frem til nå har vært meget tilbakeholdne med å kommentere en eventuell økt tollfrigrense, tar nå bladet fra munnen.

– Det er absurd at vi fra Sandefjord-lageret er konkurransedyktige i Sverige og Danmark, men ikke i Norge, sier Komplett-sjef Ole Vinje til Dagens Næringsliv (betalingsmur).

Som en konsekvens av tollfrigrensen legger nå selskapet et nytt bygg til 250-300 millioner kroner på is inntil videre.

– Vi ønsker å være konsumentenes venn og være med på å drive frem netthandel og konkurranse, men å få en straffeavgift på 25 prosent i forhold til utenlandske aktører, river i stykker næringen, sier Vinje.

 

Annonse

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!