Tooler.no: Oppstarter leier ut verktøy på nett som kan hentes i kiosken eller kjøres hjem til deg

- Få trenger egentlig å eie dyrt og plasskrevende verktøy som sjelden brukes, sier Tooler-gründeren Åsgeir Helland som har hendene fulle med leveringer av utleide borhammere og sirkelsager.

De aller færerste av oss trenger egentlig å eie en kapp- og gjæringssag med laserlinjal.

Men en kapp- og gjæringssag med laserlinjal er selvsagt kjekk å ha for hånden når det pusses opp eller bygges nytt. Og er det noe nordmenn er gode til, så er det nettopp oppussing og pleie av hus og hjem.

Annonse

Hyllemeter med kraftig skyts

På et lite lager treffer eHandel.com Tooler-gründeren Åsgeir Helland og hans arsenal av elektrisk kvalitetsverktøy som han leier ut via selskapets egenutviklede plattform for en relativt billig penge.

Han hadde sett seg lei på nytt verktøy og redskaper som tar opp plass og kasseres uten å ha blitt brukt ordentlig.

Sammen med Cristian Leordeanu, Raluca Leordeanu og Lars Olav Habberstad gikk han i gang med å bringe liv til konseptet som ennå er inne i en litt rolig testfase.


FIRERBANDEN: Cristian Leordeanu (t.v.), Raluca Leordeanu, Åsgeir Helland og Lars Olav Habberstad. 

FIRERBANDEN: Cristian Leordeanu (t.v.), Raluca Leordeanu, Åsgeir Helland og Lars Olav Habberstad.  Foto: Tooler

- Konseptet er at man kan booke verktøy og utstyr på nett, og så kan man hente det på kiosken når man vil, eller få det kjørt rett hjem. Slik slipper vi alle å eie så mye samtidig som alle kan få tilgang til utstyr med høy kvalitet. Bra for miljøet og bra for lommeboka, sier Helland, som foreløpig har en avtale med Reitangruppen om ut- og innlevering av bestilt verktøy hos tre 7-Eleven-butikker; på Sagene, Torshov og Carl Berner i Oslo.

- Det blir noen turer på meg med hjemlevering, sier Helland, som er inne i selskapets sjette aktive utleieuke.

Grønn doktorgrad i bagasjen

I tillegg til Reitangruppen har han fått med seg verktøyprodusenten Makita og bygg- og verkstedleverandøren Essve ut fra startblokkene.

Trønderen, som har en en doktorgrad i miljø og helsepåvirkning av nanomaterialer, og erfaring fra det avdøde, norske elbil-eventyret Think, har lenge ønsket å gjøre noe for seg selv.

Annonse

Helst noe med et «grønt» element for å kunne bidra til å gjøre verden litt bedre.

- Når man skal henge opp et bilde er det hullet i veggen man trenger, ikke en drill. Den kan lånes. Alle trenger ikke å kjøpe alt, sier Helland, mens han han håndterer en bestilling som er kommet inn.


PÅ VEI UT: På laptopen i bakgrunnen tikker det inn en bestilling. En liten printer spytter ut en klistrelapp som festes på verktøykassa som snart er på vei ut til en oppusser.

PÅ VEI UT: På laptopen i bakgrunnen tikker det inn en bestilling. En liten printer spytter ut en klistrelapp som festes på verktøykassa som snart er på vei ut til en oppusser. Foto: Bjørn Skomakerstuen

Grundig gate-research

- Vi sto på gaten i fjor og stilte spørsmålet «hva skal til for å leie». Vi fikk så mange engasjerte svar rundt verktøy at vi visste at vi hadde noe. Så tok vi med oss svarene hjem og utviklet det som skulle bli Tooler, sier Helland.

I tillegg til å snakke med brukerne, studerte de hva netthandelsaktører som Amazon gjør, og hvordan større delingsaktører som Airbnb legger til rette for kundene sine.

De kom frem til en hybridløsning hvor den digitale opplevelsen kombinert med effektiv distribusjon av utleieverktøy skal bli et fullverdig alternativ til kjøp av utstyr.

- Denne modellen har ikke blitt prøvd ut før, det nærmeste er en virksomhet i California som sender surfebrett i posten, forteller Helland.

Han akkompagneres av Cristian Leordeanu som leder utviklingsarbeidet i Tooler.

- Vi har utviklet en tjeneste som kombinerer enkeltheten ved online booking med tilgjengelighet i nærmiljøet, slik som for eksempel Oslo Bysykkel. Nå kan alle ha tilgang til brukervennlige verktøy av høy kvalitet.


BUTIKKHENTING: Her utleveres det nettbestilt verktøy over disk hos 7-Eleven på Carl Berner.

BUTIKKHENTING: Her utleveres det nettbestilt verktøy over disk hos 7-Eleven på Carl Berner. Foto: Tooler

Først for folk flest

Foreløpig testes plattformen ut i verktøy- og oppussingsmarkedet for folk flest. Men selskapet har allerede interessenter i andre sektorer som har fattet interesse for nettkonseptet.

- Vi tar den profesjonelle utleieaktøren til et nytt nivå der brukeropplevelsen er i fokus, sier Leordeanu helt til slutt.

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!